atp indian wels

Neuništivi FedEx stigao do 15. pobjede u nizu, Ćorić doznao protivnika u četvrtfinalu

15.03.2018 u 11:41

Bionic
Reading

Prvi tenisač svijeta, Švicarac Roger Federer ostvario je 15. uzastopnu pobjedu na startu ove godine plasiravši se u četvrtfinale ATP turnira u Indian Wellsu. Branitelj naslova je u četvrtfinalu nadigrao Francuza Jeremyja Chardyja 7:5, 6:4...

Sjajni je Švicarac do pobjede protiv Chardyja stigao zahvaljujući odličnoj igri na svom početnom udarcu, on je u 11 servis-gemova u kojima je servirao izgubio samo pet poena, a realizacija nakon ubačenog prvog servisa bila mu je savršenih 100 posto, osvojio je svih 25 poena.

Ovom pobjedom Federer je stigao nadomak svog najboljeg ulaska u sezonu u karijeri, 2006. godine pobijedio je u svih svojih 16 prvih mečeva, a za izjednačenje tog rekorda morat će u četvrtfinalu nadigrati Korejca Chunga Hyeona od kojega je bio bolji i u polufinalu ovogodišnjeg Australian Opena. Hyeon je u 4. kolu nadigrao Urugvajca Pabla Cuevasa 6:1, 6:3.

Hrvatski predstavnik Borna Ćorić, koji je u srijedu svladao Amerikanca Taylora Fritza 6:2, 6:7(6), 6:4, u četvrtfinalu će igrati protiv Južnoafrikanca Kevina Andersona koji je u četvrtfinalnu nadigrao Španjolca Pabla Carrena.

  • +9
Roger Federer Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U isto vrijeme, hrvatski tenisač Ivan Dodig i Amerikanac Rajeev Ram nisu se uspjeli plasirati u polufinale parova na velikom ATP turniru u Indian Wellsu, bolji od njih su u četvrtfinalu bili Amerikanci John Isner i Jack Sock 7:6 (2), 7:6 (2). Drugi hrvatski predstavnik u četvrtfinalu u konkurenciji parova Mate Pavić će s Austrijancem Oliverom Marachom igrati protiv Španjolaca Feliciana i Marca Lopeza u noći s četvrtka na petak. U slučaju pobjede, osvajači ovogodišnjeg Australian Opena u polufinalu će igrati upravo protiv Isnera i Socka.

Na turniru tenisačica poznat je prvi polufinalni par kojega čine prva igračica svijeta Rumunjka Simona Halep i Japanka Naomi Osaka. Halep je u prvom četvrtfinalu nadigrala najbolju hrvatsku igračicu Petru Martić 6:4, 6:7(5), 6:3, dok je Osaka bila bolja od Čehinje Karoline Pliškove 6:2, 6:3. U preostala dva četvrtfinala igrat će Njemica Angelique Kerber i Ruskinja Darja Kasatkina te Amerikanka Venus Williams i Španjolka Carla Suarez.