HRABAR I LUD

Nesuđeni F1 prvak nastavlja se kockati sa životom!

09.02.2014 u 13:47

Bionic
Reading

Robert Kubica konačno je uspio završiti jedan WRC-ov reli, ali tek nakon čitavog niza izlijetanja zbog kojih je izgubio priliku ostvariti dobar plasman…

Nakon što mu je karijera F1 vozača propala zbog teške ozljede 2011. godine, Robert Kubica pokušava se probiti u sam vrh Svjetskog reli prvenstva. No, kao i u doba Formule 1, prate ga prevrtanja i opasna izlijetanja gdje god se pojavi.

U Walesu i Monte Carlu razbio je svoj Ford i morao odustati, a na ledenom Švedskom reliju ovog tjedna uspio je nekako doći do cilja, nakon što je tijekom tri dana izlijetao na sve strane. Na kraju je završio na 24. mjestu.


'Cilj mi je bio stići do cilja, ali bez pogrešaka. U petak sam napravio glupu pogrešku, kad sam čudno prizemljio nakon skoka. Ali onda je postalo još teže. Napravio sam još dvije pogreške, što je bilo malo ludo. Ali kad vozim sporo i oprezno, onda radim još više grešaka nego kad vozim brzo,' pravdao se Robert Kubica kojem je ovo bila prva utrka po snijegu:

'Ovo je bilo teško natjecanje, ali stekao sam mnogo iskustva koje mi samo može pomoći u budućnosti.'

Podsjetimo, Kubica je zadobio teške ozljede ruke, šake i noge upravo vozeći jedan talijanski reli pripremajući se za F1 sezonu 2011. Iako je vrlo brz, čini se da mu je jako teško kompletirati utrku bez pogrešaka, po puno užim cestama od onih koje krase Formulu 1.


Na Švedskom reliju je pobjedu odnio Finac Latvala, ispred Mikkelsena i Ostberga, dok je aktualni prvak Sebastien Ogier bio tek šesti.