POSTALO NORMALNO

Nešto se u tenisu mora promijeniti, jer je ovo stvarno tužno i jadno...

01.02.2017 u 20:19

Bionic
Reading

Za vikend se igra prvo kolo Davis Cupa u Svjetskoj skupini, ali ti dvoboji proći će gotovo bez svih najvećih teniskih zvijezda

Davis Cup je natjecanje staro 117 godina, iznimne povijesti, ali ne baš lijepe sadašnjosti. Naime, oni najbolji ga izbjegavaju ili ignoriraju te se možda uključuju ako njihova reprezentacija dođe do polufinala i finala. Čelnici Davis Cupa već dugo godina se muče s tim problemom koji je aktualan i ove sezone.

Naime, od prvih 14 tenisača na ATP ljestvici samo jedan se odlučio na akciju, odnosno pomoći svojem nacionalnom sastavu. To je Novak Đoković koji će sa Srbijom u Nišu ugostiti Rusiju. Teško da bi i on igrao u prvom kolu Davis Cupa da je napravio pravi rezultat na Australian Openu odnosno da je stigao do završnice na prvom Grand Slamu godine. Ispao je neočekivano rano pa mu odmor nije bio potreban.

A ostali? Neki su ozlijeđeni, umorni ili im se jednostavno ne da trošiti vrijeme na reprezetaciju...

Davis Cup

Švicarci napadaju SAD bez trećeg na svijetu Stanislasa Wawrinke i desetog Rogera Federera, Osijek u sudaru Hrvatske i Španjolske neće vidjeti Marina Čilića (7.) i Rafaela Nadala (6.), Belgija je protiv Njemačke bez Davida Goffina (11.).

U Tokio Francuzi stižu bez Gaela Monfilsa (9.) i Jo-Wilfrieda Tsonge (14.), ali domaćin je isto tako bez Keija Nishikorija (5.). Andy Murray (3.) je otkazao Velikoj Britaniji u susretu s Kanadom koja je bez prve zvijezde Milosa raonica (4.). Pouzdani Čeh Tomaš Berdych (12.) preskače mečeve svoje Češke protiv Australije.

Dodajmo i to kako Argentina u obranu krune u Buenos Airesu protiv Italije kreće bez svojih junaka Juana Martina del Potra (38.) i Federica Delbonisa (49.).

Nekako smo uvjereni da je sutra Wimbledon da bi većina njih zaigrala...