u belgijskom velikanu

Neočekivani Schmeichelov transfer; razočaran je napustio Francusku pa dobio poziv

06.09.2023 u 12:08

Bionic
Reading

Vratar danske reprezentacije Kasper Schmeichel - sin legendarnog golmana Petera - potpisao je ugovor s Anderlechtom na jednu sezonu uz opciju produljenja na još jednu godinu

Kasper Schmeichel potpisao je za Anderlecht svega nekoliko dana nakon što je raskinuo ugovor s francuskom Nicom (Ligue 1). Ovaj iskusni 36-godišnji golman, koji je na početku karijere branio i za Manchester City, ima više od 90 nastupa za reprezentaciju Danske i odigrao je gotovo 500 ligaških utakmica u Engleskoj, uglavnom s Leicesterom, osvojivši Premier ligu 2016. godine.

U Nici je igrao cijelu sezonu, no onda ga je uprava kluba ovog ljeta obavijestila da više ne računaju na njega u sezoni 2023/24. (nisu mu produžili ugovor, op.a.). Stoga je za mnoge transfer u redove belgijskog velikana Anderlechta iznenađenje jer se dogodio neočekivano.

Za Anderlecht je to bila 'jedinstvena prilika za dovođenje vratara s toliko vještine', izjavio je sportski direktor belgijskog kluba Jesper Fredberg.

'Dolazak Kaspera dio je naše želje da stvorimo konkurenciju na svim pozicijama. On nas može puno toga naučiti zahvaljujući svom iskustvu', dodao je.

Financijske pojedinosti ugovora nisu objavljene.

Anderlecht je najuspješniji belgijski klub s 34 naslova prvaka, no prošle je godine imao velikih financijskih poteškoća te je sezonu završio na 11. mjestu. Ove sezone se nakon šest kola nalazi se na 2. mjestu na ljestvici.

Standings provided by Sofascore