VUKU SE REPOVI

Legendarni Nizozemac 'udario' Messija po njegovom najvećem ponosu

06.09.2023 u 08:21

Bionic
Reading

Bivši nizozemski izbornik Louis van Gaal izazvao je pravu buru šokantnim komentarima na račun ​​Argentine, Lionela Mesija i finala Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru 2022. godine

Van Gaal je bio nizozemski izbornik tijekom Svjetskog prvenstva u Katru, ali u četvrtfinalu nije mogao spriječiti poraz svoje momčadi od Argentine.

U jednoj od najzanimljivijih utakmica tog prvenstva, Argentina je bila na putu plasmana u polufinale zahvaljujući golovima Nahuela Moline i Messija. Međutim, dvama golovima Wouta Weghorsta Nizozemska se dočepala produžetaka. U 30 minuta nadoknade nije bilo više golova, tako da je utakmica na riješena raspucavanjem s 11 metara.

Argentina je na kraju pobijedila, slavivši rezultatom 4:3, a Lautaro Martinez je postigao pobjednički gol s bijele točke za južnoameričku reprezentaciju. Međutim, igrači Argentine su bili žestoko kritizirani zbog ponašanja tijekom izvođenja udaraca s bijele točke.

U međuvremenu, Messi je slavio svoj gol točno ispred Van Gaala, prislonivši ruke na uši gledajući direktno u nizozemskog izbornika. Sedmerostruki osvajač Zlatne lopte bio je nezadovoljan komentarima koje je Van Gaal dao u pripremama za samu utakmicu.

Messi je potom prekinuo intervju nakon utakmice i rekao Weghorstu, čije su oči bile uprte u legendarnog napadača unutar tunela: 'Što gledaš, budalo?'

Argentinska pobjeda nad Nizozemskom okarakterizirana je kao ključna u pohodu na treći naslov svjetskog prvaka i prvi od 1986. godine.

Devet mjeseci nakon poraza od Argentine, Van Gaal je dao zanimljive komentare o toj utakmici, sugerirajući da je turnir osmišljen kako bi Messi postao svjetski prvak.

'Ne želim puno govoriti o tome. Ako vidite kako Argentina postiže golove i kako mi postižemo golove i kako su neki od argentinskih igrača prešli liniju i nisu kažnjeni, onda mislim da je to sve unaprijed smišljeno', rekao je Van Gaal.

Upitan što je točno mislio pod tim, Van Gaal je dodao: 'Pod tim mislim sve što kažem. Da je Messi morao postati svjetski prvak? Mislim da je'.

Van Gaalovi komentari u vezi s Argentinom, Messijem i Svjetskim prvenstvom 2022. vjerojatno će izazvati reakciju - posebno od svih onih koji su povezani s aktualnim svjetskim prvacima.