OVO JE NEVJEROJATNO

Uzalud im milijuni i milijarde: Kakva šamarčina za kineski nogomet!

13.06.2017 u 18:07

Bionic
Reading

Nogometaši ratom stradale Sirije po drugi put su u kvalifikacijskom ciklusu ovog utorka otkinuli bodove Kini i tako je praktički ostavili bez izgleda za odlazak na SP u Rusiju, što je katastrofa za zemlju s toliko stanovnika i tolikim ulaganjem u klupski nogomet...

Fifa očajnički pokušava proširiti Svjetsko prvenstvo kako bi se na njemu našli i Kinezi, što bi diglo prihode svih uključenih strana u nebo, no ako je sudeći po igrama koje trenutno prezentira reprezentacija ove zemlje, na SP-u se neće naći dok ga ne prošire na 100 sudionika.

Kina je u ovom kvalifikacijskom ciklusu iznimno podbacila. Nalazi se na pretposljednjem mjestu u skupini dva kola prije kraja, bez izgleda za izravni prolazak dalje i tek teoretskim za ulazak u dodatne kvalifikacije.

Najbolnije šamare Kinezi su primili od ratom stradale Sirije koja je najugodnije iznenađenje kvalifikacija. Sirijci su ih svladali u gostima u listopadu 1:0, a ovog utorka na nominalno domaćem terenu u malezijskom gradu Melaka opet nisu izgubili.

Sirija - Kina 2:2 Autor: YouTube

Dvoboj u kojem je Kina preokrenula rezultat i grabila prema pobjedi na kraju je ipak završio 2:2, zahvaljujući golu u sudačkoj nadoknadi Al Saliha koji je ostavio Siriju u igri za dodatne kvalifikacije.

Kinezi čiji se reprezentativni nogomet ništa nije poboljšao dovođenjem skupocjenih zvijezda poput Hulka i Teveza u tamošnju ligu, sada se moraju zapitati ima li smisla toliko ulagati u sport koji se očito nikad nije na pravi način razvio u njihovoj zemlji ili bi možda bilo bolje umjesto bacanja novca na nezahvalne strane zvijezde ulagati ga u omladinske škole i dovođenje renominarih trenera juniora...