GLORY 36

Neočekivani kraj meča desetljeća; Badr Hari slomio ruku

11.12.2016 u 13:08

Bionic
Reading

Meč desetljeća završio je onako kako fanovi i borci najmanje žele vidjeti. Bard Hari slomio je ruku sredinom druge runde te nije bio u stanju nastaviti i pobjeda je pripala Glory prvaku, Ricu Verhoevenu.

Veliko je bilo iščekivanje ovog meča, a oba borca su se maksimalno pripremili. I to se vidjelo već od samog početka, posebno od strane Harija, koji je podsjetio na svoje najbolje dane. Fantastično se kretao i ostavio je dojam kako je i kondicija u stanju u kakvom dugo nije bila. Verhoeven je, s druge strane, krenuo upravo onako kako se očekivalo, zatvoreno uz potragu za klinč pozicijom, odakle on inače zna kvalitetno nanijeti udarce.

Kako piše Fighsite.hr, i prva runda bila je upravo ono što se očekivalo. Verhoeven je prepustio Hariju inicijativu, a ovaj je to iskoristio da pogađa većinom pojedinačne udarce, bez prave serije, ali i bez nekog udarca koji bi 27-godišnjaka ozbiljnije uzdrmao. No, ono što vrijedi pohvaliti kod Harija je već spomenuto kretanje, koja nije dozvolilo kontru, kao niti situaciju u kojoj bi završio u kutu ringa. Na taj način je prva runda gotovo sigurno pripala Hariju, no niti jedan borac nije uspio pogoditi ozbiljniji udarac koji bi djelovao na ishod meča.

Druga je nastavljena na sličan način, s tim da je Rico sada ipak uložio malo više rizika u svoj nastup. Prilazio je Hariju, a time mu automatski nije dozvoljavao direkt, kojim bi dodatno otvarao posjekotinu na nosu, koju je otvorio već na samom početku meča. Ključan trenutak dogodio se nakon nešto više od minute u drugoj rundu. Borci su završili u klinču uz konopce, gdje Verhoeven koljenom pogađa Harijevu desnu nadlakticu. U tom trenutku se razdvajaju, a Hari odlazi u kut gdje pokazuje ozljedu te nakon brojanja Verhoeven dolazi do pobjede.

Nažalost, Hari je doživio lom ruke koji je ovaj meč završio prije nego se zapravo rasplamsao. Važna je ovo pobjeda za Verhoevena, ali vjerojatno neće sve ostati na ovome, posebno nakon što su oba borca izrazilo veliko poštovanje jedan prema drugome te želju da se odradi revanš. Zapravo, to su dužni i fanovima koji su ovo dugo čekali, a na kraju će ostati razočarani. Za sada se pamti, Verhoeven – Hari 1:0, a mi se nadamo da je to bilo tek prvo poglavlje ovog okršaja.