Marquez na operaciji

Neočekivan problem za šesterostrukog svjetskog prvaka; objavljeno je da ga sigurno neće biti na sljedećoj utrci!

27.03.2023 u 14:37

Bionic
Reading

Šesterostruki svjetski prvak u najjačoj motociklističkoj klasi MotoGP, Španjolac Marc Marquez (Repsol Honda), bit će prisiljen propustiti drugu utrku u novoj sezoni, nakon što je ozlijeđen u sudaru tijekom nedjeljne Velike nagrade Portugala, priopćili su iz njegove momčadi

Marquez je imao najbolju startnu poziciju, ali je u početnim krugovima pao na četvrto mjesto te je u pokušaju pretjecanja sunarodnjaka Jorgea Martina (Pramac Racing Ducati) okrznuo njegov motor, izgubio kontrolu i u padu se zabio u Portugalca Miguela Oliveiru (RNF Racing Aprilia).

Obojica su morali odustati, a Marquez se poslije utrke ispričao za neodgovoran potez i prihvatio izrečenu kaznu od dva "duža kruga", koju će morati odraditi na svojoj sljedećoj utrci.

To je trebala biti utrka za Velika nagradu Argentine, koja je na rasporedu 2. travnja, ali Marquez će propustiti to natjecanje zbog ozljede. Tako se pojavio neočekivan problem...

"Po povratku u Španjolsku Marcu Marquezu je dijagnosticiran lom prve metakarpalne kosti u palcu desne šake", priopćila je u ponedjeljak Honda.

U priopćenju je navedeno da će Marquez spomenuti lom morati sanirati operativnim zahvatom, zbog čega će propustiti utrku na autodromu Termas de Rio Hondo.