derbi u gradskom vrtu

Nenad Bjelica uoči derbija s Dinamom otvoreno progovorio o svom nekadašnjem ljubimcu: S takvim igračima moraš imati malo drugačiji odnos...

25.02.2022 u 17:35

Bionic
Reading

Nogometaši Osijeka u nedjelju (27. veljače, 18 sati, Arenasport 3, MAXtv) u 25. kolu Hrvatski Telekom Prve lige u Gradskom vrtu dočekuju Dinamo. Veliki derbi najavio je trener Osijeka, ujedno i bivši strateg Dinama Nenad Bjelica

Nedjelja nam u 25. kolu Hrvatski Telekom Prve lige donosi veliki derbi, prvoplasirani Dinamo stiže u goste drugoplasiranom Osijeku (27. veljače, 18 sati, Arenasport 3, MAXtv). Gradski vrt je već odavno rasprodan, atmosfera u gradu na Dravi je nabrijana, sve je spremno za veliki spektakl.

'Čekamo utakmicu u najboljem mogućem raspoloženju, nakon tri pobjede, povratka nekih ranije ozlijeđenih ili bolesnih igrača, dosta smo se kompletirali, imamo luksuz izbora, svi su spremni i željni igre, osim Čeberka koji ima tri žuta kartona, ali od bolesti nam se oporavio kapetan Škorić. Čeka nas renomiran i kvalitetan protivnik, kojemu čestitamo na jučerašnjoj velikoj pobjedi protiv jedne velike momčadi i generalno im čestitamo na prezentaciji hrvatskog nogometa na euro sceni. No, vjerujemo u sebe, našu kvalitetu, dobru energiju, svakog pojedinca i da ćemo uz potporu naših navijača doći do tri boda. Spremni smo potpuno, pripremili smo se dobro za utakmicu i vjerujem da ćemo to u nedjelju pokazati', rekao je u najavi derbija s Dinamom trener Osijeka Nenad Bjelica.

Sve su ulaznice za derbi rasprodane, podrška s tribina neće izostati...

'Drago nam je da se tražila karta više i sigurno da to nije samo zato što dolazi Dinamo, nego i jer je Osijek konkurentan, opasan svima, ozbiljan u nastojanjima da na kraju bude najbolji. Imali smo i ranije potporu naših navijača, sada se ona brojčano povećava i nadam se da će velika većina na stadionu biti na našoj strani', razmišlja Bjelica koji je najavio debi Kristijana Lovrića u dresu Osijeka:

'Lovrić je u ponedjeljak radio individualno, a od utorka je odradio sve treninge s momčadi i sigurno ga se može očekivati od prve minute', potvrdio je Bjelica svoje zadnje pojačanje u udarnih 11.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +7
Kristijan Lovrić doček u Osijeku, 15.2.2022. Izvor: Cropix / Autor: Marko Mrkonjic / CROPIX

A Dinamo u Osijek stiže oslabljen brojnim ozljedama te nakon iscrpljujućih dvoboja u Europskoj ligi protiv Seville...

'Dvije godine sam bio u tom ritmu utakmica s kojim se nije lagano nositi. No, mi isključivo vodimo brigu o sebi, znamo kvalitete Dinama, ali fokusirani smo na to kako da naši igrači budu kvalitetni, da ostvare svoje zadatke na terenu. Moramo biti na maksimalnom učinku protiv tako kvalitetnog protivnika, koji je protiv Seville pokazao da se može pobijediti kvalitetniju momčad. Zašto tako ne bi bilo i u nedjelju', razmišlja Bjelica koji jako dobro poznaje snagu Dinama:

'Tko god istrči za Dinamo je opasan i kvalitetan, a ne bih isključio da Ademi i Ivanušec zaigraju u nedjelju i mislim da u Dinamu rade sve da ih osposobe. Mi ćemo se pokušati suprotstaviti maksimalno agresivno i koncentrirano, ako to zadržimo 90 minuta šanse za pobjedu su nam velike.'

Osvrnuo se Bjelica i na 'slučaj Bruno Petković', mnogi tvrde kako je Petković počeo stagnirati baš nakon što je Bjelica otišao iz Dinama.

  • +41
NK Osijek - NK Rijeka, HT Prva liga, 13.2.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL

'Bruno je imao dobrih utakmica i poslije mene. Krasnodar je sam pobijedio. On je vrlo kvalitetan igrač, vrlo kvalitetna osoba i naravno da s takvim igračima moraš imati i malo drugačiji odnos. Ja sam puno puta rekao da se oko njega vrijedilo potruditi zbog svega što je dao Dinamu i hrvatskoj reprezentaciji. Nadam se da će i u budućnosti biti uspješan, jedan bitan igrač za našu reprezentaciju. To mu želim od srca, on to zna, u kontaktu smo i stvarno mu želim sve najbolje, ali naravno da se nadam da ćemo u nedjelju biti bolji od njega i Dinama', kazao je Bjelica.

Nenad Bjelica uoči utakmice Osijek-Dinamo, 25.2.2022. Izvor: Pixsell / Autor: PIXSELL Davor Javorovic/PIXSELL

VIDEO: PIXSELL Davor Javorovic/PIXSELL

Važno je istaknuti kako će derbi s Dinamom biti 1000. utakmica Osijeka u hrvatskom prvenstvu. Znakovito, Nenad Bjelica je igrao i u onoj prvoj, u Đakovu protiv Zagreba, a sada će Osijek voditi s klupe u 1000. utakmici...

'Baš sam se danas prisjećao te utakmice u Đakovu, kada smo golom Špehara pobijedili Zagreb. Putovali smo po Slavoniji te sezone, a to je lijepa i značajna pobjeda u našoj povijesti. Nadam se da će i u ovoj 1000. utakmici to biti isto tako velika i značajna pobjeda i da ćemo je se prisjećati kada bude 2000. utakmica. Teško da ću tada ja biti na klupi, ali se nadam da ću šetati unuke', nasmijao se Bjelica koji je kraju u ime momčadi i kluba dao javnu podršku i Ukrajincu Jevhenu Čeberku, koji protiv Dinama neće igrati zbog tri žuta kartona:

'Jevhen ima podršku svih nas. Njegovi su za sada dobro nadam se da će tako i ostati. Generalno šaljemo poruke podrške ukrajinskom narodu da sve ovo izdrže', zaključio je trener Osijeka.

Hrvatska 1. liga

Slaven Belupo-Hrvatski dragovoljac18:00
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb23155350
2.Osijek24147349
3.Hajduk23145447
4.Rijeka24144646
5.Lokomotiva2478929
6.Gorica24851129
7.Slaven Belupo24751226
8.Šibenik24651323
9.Istra 196124641422
10.Hrvatski dragovoljac24241810

Sljedeće utakmice

26.2.Lokomotiva-Gorica
26.2.Hajduk-Rijeka
27.2.Šibenik-Istra 1961
27.2.Osijek-Dinamo Zagreb
4.3.Lokomotiva-Osijek