ni kriv, ni dužan...

Hrvatski je reprezentativac zbog rata u Ukrajini neočekivano postao veliki problem: Isplata novca je zaustavljena...

25.02.2022 u 07:54

Bionic
Reading

Nikola Vlašić (24) je krajem kolovoza prošle godine iz moskovskog CSKA prešao u engleski West ham United. 'Čekićari' su za njega ruskom velikanu platili čak 30 milijuna eura odštete, ali je isplata tog novca dogovorena u nekoliko rata. Sad je pitanje kad će i hoće li uopće CSKA vidjeti taj novac

Rusija se, zbog vojne agresije na Ukrajinu, suočava s najžešćim sankcijama koje joj uvode članice Europske unije i SAD. Neke od sankcija izravno su pogodile sportske klubove, a među njima je i moskovski CSKA. Klub iz Moskve našao se pod sankcijama SAD-a uz još 24 tvrtke koje su u većinskom vlasništvu državne Ruske banke (VEB) i to sve zbog ruskog vojnog napada na Ukrajinu.

Direktor CSKA Roman Babaev je iznenađen što se njihov klub našao pod sankcijama.

'Igrači se mirno pripremaju za nastavak sezone, a naši odvjetnici rade svoj posao. Branit ćemo svoja prava i činjenicu da bi sport trebao biti izvan svake politike', rekao je Babaev za ruske medije.

No, sankcije koje su uvele SAD su bizarne jer CSKA sad ne može poslovati s američkim kompanijama, što nikada do sada nije ni činio!

'Kako sam ja razumio, klub nema nikakve veze sa SAD-om. CSKA i dalje bez problema može primati novac od Uefe za nastupe u europskim natjecanjima, a može im se uplaćivati novac za transfere', istaknuo je odvjetnik Ilya Chicherov.

  • +5
West Ham United - Leeds United, engleska liga, 16.1.2022. Izvor: Profimedia / Autor: JAMES FEARN/PPAUK / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pa ipak, jedan transfer im je ipak problem. I to baš novac od prodaje hrvatskog reprezentativca Nikole Vlašića (24)!

CSKA je krajem ljeta prošle godine Vlašića prodao engleskom West Ham Unitedu za 30 milijuna eura, no taj novac 'čekićari' uplaćuju u ratama. A sada CSKA zbog nametnutih sankcija vjerojatno taj novac neće moći dobiti tako brzo...

'Isplata novca za Nikolu Vlašića vjerojatno je zaustavljena. Vlasnici West Hama imaju otvorene poslove u SAD-u i to bi moglo otežati isplatu novca od ovog transfera', otkrio je Chicherov.

Dodatni problem za CSKA i ostale ruske sportske klubove predstavljala odluka Europske unije da Rusiji uvede strože sankcije, pa bi se svi mogli naći u popriličnim problemima.