kraj jedne ere

Drama u Torinu; Juventus je preko noći otpisao legendarnog kapetana

14.07.2023 u 11:06

Bionic
Reading

Navijače Juventusa šokirala je odluka čelnika kluba koji su odlučili okrenuti novu stranicu te krenuti u izgradnju nove momčadi. Zato momčad 'stare dame' mora napustiti legendarni kapetan Leonardo Bonucci (36)

Realnost je takva da Juventus ima 'milijun problema' koje je uzrokovala bivša uprava kluba, suočeni su s drastičnim kaznama, prošle sezone su im oduzeti bodovi, a ove neće ni igrati Europu.

'Stara dama' će krenuti u izgradnju nove momčadi pa su se novi čelnici kluba, među ostalim, odlučili zahvaliti legendarnom kapetanu Leonardu Bonucciju (36) iako on ima ugovor do ljeta 2024. godine.

Kapetan Juventusa i talijanske reprezentacije prošle se godine mučio s ozljedama pa je odigrao tek 26 utakmica, no nitko nije očekivao da će ga se klub i trener Massimiliano Allegri tako lako riješiti. Posebice nakon što je prošlog ljeta Torino napustio neuništivi borac Giorgio Chiellini (38) te sad igra u MLS ligi, u momčadi Los Angeles FC s našim Stipom Biukom.

Bonucci je u Juventus stigao u ljeto 2010. godine iz Barija za 15.5 milijuna eura te je vrlo brzo postao jedan od najboljih obrambenih igrača u Europi. Sezonu 2017./2018. proveo je u AC Milanu koji ga je platio 42 milijuna eura da bi se već sljedeće sezone vratio u Juventus za 35 milijuna eura.

Za Juve je Bonucci odigrao 502 službene utakmice i zabio 37 golova, osvojio je i 17 trofeja, a sad mora otići.

'Juventus ga se želi riješiti. Poruka je jasna i to je Bonucciju rečeno na sastanku u četvrtak', objavio je Fabrizio Romano te dodao kako su iz momčadi 'stare dame' otpisani još i Denis Zakaria, Arthur Melo i Weston McKennie.

Spominje se mogućnost da Bonucci nastavi karijeru u Romi ili Laziju, a ponude već ima iz MLS lige, Engleske i Saudijske Arabije.