'kohorta' mu presudila

Nenad Bjelica preko noći postao najomraženija osoba u Osijeku

16.05.2018 u 10:39

Bionic
Reading

Čudan je taj život nogometaša i trenera. Jednog ste dana heroj kluba i navijača, a već sljedećeg - prekriženi zauvijek jer idete trbuhom za kruhom

Nikola Jurčević u utorak je dobio otkaz u Dinamu. Razlog je bio poraz od Rudeša, ali i niz lošijih igara njegove momčadi.

Vrlo brzo nakon što su Jurčeviću savjetnik Zdravko Mamić i izvršni odbor pokazali 'prst dolje', na pregovore je pozvan Nenad Bjelica, bivši igrač Osijeka, u kojem je bio obožavan od navijača.

  • +5
HT Prva liga, 35. kolo: Rudeš - Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Nekoliko sati kasnije Bjelica je i potvrđen za trenera, a ta je vijest vrlo brzo stigla i do Osijeka, grada u kojem se sudi Zdravku Mamiću za gospodarski kriminal.

Sve to očito je toliko razočaralo Osijekove navijače te su vrlo brzo prekrižili grafit u blizini stadiona Gradski vrt s Bjeličinim likom, očito zaboravivši kako su bivšem igraču skandirali i pisali pjesmice.

No činjenica je da je Nenad Bjelica profesionalac, čovjek koji živi od nogometa i da je trenutno bez posla, jer nedavno je dobio otkaz u poljskom Lechu. A kako je klupa slavonskog prvoligaša zauzeta, vjerujemo na duže vrijeme, jasno je da se u Osijek nije mogao vratiti.