želje uoči ždrijeba

Nenad Bjelica otkrio protiv koga bi želio igrati u Ligi prvaka, dotakao se Crvene zvezde, ali i budućnosti Danija Olma

29.08.2019 u 06:38

Bionic
Reading

Dinamo će danas saznati protivnike u Ligi prvaka. Ždrijeb je od 18 sati, a trener 'modrih' Nenad Bjelica ima svoje 'favorite' s kojima bi želio odmjeriti snage. Dobra je stvar što Dinamo nema imperativa, sam ulazak u Ligu prvaka izuzetan je uspjeh, a svaki novi bod bio bi dodatna nagrada za sav trud

'Potencijalni protivnici? Osobno bih volio izvući neke Španjolce, recimo Real Madrid', otkrio je na početku razgovora trener Dinama Nenad Bjelica i pojasnio:

'S njima bi se mogli nositi, ne kao s Anderlechtom i Fenerbahčeom prošle godine, ali sigurno bi mogli igrati s njima.'

Poprilično hrabre najave, no Bjelica jako dobro zna koliko ova njegova momčad Dinama još ima 'rezervi'. Sigurno je da na samom startu sezone nisu pokazali svoje najbolje lice. A jedan od potencijalnih protivnika u Ligi prvaka mogla bi biti i mrska beogradska Crvena zvezda...

'Bilo bi zanimljivo za medije. Pa kako bude. Dobro ćemo se pripremiti za tu utakmicu i vjerujem da u te dvije utakmice možemo biti bolji od njih', rekao je Bjelica u razgovoru za NovaTV.

Kako on gleda na činjenicu da Dinamo u Ligi prvaka ima katastrofalno lošu statistiku?

'Da smo razmišljali o prošlosti, sigurno ne bismo ostvarili uspjeh koji smo ostvarili prošle godine. Nakon 49 godina prezimiti u Europi. Vjerojatno s tom frustracijom ne bismo uspjeli, tako da o tome uopće ne razmišljamo. Gledamo prema naprijed i želimo se fokusirati na svakog protivnika', napominje Nenad Bjelica koji je navijačima Dinama dao i dodatnu nadu.

Naime, sudbina Danija Olma i dalje je neizvjesna. Sjajni Španjolac na meti je najvećih europskih klubova, no 'modri' su sada izborili Ligu prvaka pa Olmo možda i ostane na Maksimiru.

  • +19
Nogomet; Rosenborg - NK Dinamo; 27.8.2019.; play-off Lige prvaka Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

'Nije ulazak u Ligu prvaka bio vezan s njegovim odlaskom ili ostankom. Vidjet ćemo sljedećih dana hoće li se još nešto događati, meni se čini da je on bliže ostanku', optimistično je odgovorio Bjelica.

Za kraj je trener Dinama otkrio i što očekuje od nastupa u Ligi prvaka.

'Ja si uvijek postavljam najveće moguće ciljeve. Mislim da ćemo si u ovom slučaju drugo mjesto postaviti kao želju, a ako bude treće, bit ćemo zadovoljni', predstavio je ambiciozan plan Nenad Bjelica u razgovoru za NovaTV.