mediji se raspisali

Spominju ga kao trenera španjolskog Betisa, a pravu istinu rekao nam je sâm Nenad Bjelica

17.06.2020 u 15:11

Bionic
Reading

Donedavni trener zagrebačkog Dinama, Nenad Bjelica, u prvom intervalu odlaska s klupe 'modrih' spominjan je kao budući trener Fenerbahčea. No, od tog se posla očito odustalo, jer u turskim medijima više ga se ne spominje na toj funkciji. Ove srijede sjetili su ga se španjolski mediji te ga guraju za trenera na klupi Betisa

Najuspješniji trener aktualnog hrvatskog prvaka, Dinama, koji je sa zagrebačkim klubom napravio veliki europski iskorak, izborivši tzv. europsko proljeće nakon skoro 50 godina, Nenad Bjelica, navodno je dobio ponudu španjolskog Betisa.

Tako barem piše španjolski AS.

'Betis se okrenuo Bjelici kako bi preuzeo vodstvo momčadi kao zamjena Rubiju. Trenutačno nema ništa konkretno u tom smislu'.

Doduše, u uvodnom dijelu teksta spominju se i klubovi iz Grčke, Njemačke i Turske, ali znakovita je ova ponuda jer zna se da je upravo jedna od Liga petice, a posebno ona u kojoj se Bjelica dokazao kao igrač, veliki izazov.

U velikom intervjuu nakon razlaska s Dinamom u travnju, pitali smo ga koje bi lige bile izazov, odnosno jesu li to Španjolska, Njemačka ili Italija, odgovorio je sljedeće.

'To su zemlje koje su na prvom mjestu, ali ne isključujem mogućnost da odem u neki vrhunski belgijski ili nizozemski klub, pa možda i francuski ili turski. Moraju to biti neki veliki klubovi, ali prioritet su Italija, Španjolska ili Njemačka, no to ne znači da ne bih išao u neku drugu zemlju. U ovom poslu ne možete baš birati. Dok sam bio trener Dinama, odbio sam ponude iz Emirata, Kine i SAD-a. O tome uopće nisam želio razgovarati. Želim uživati u nogometu, želim biti na punim stadionima, nije mi novac ono što me pokreće u životu i da bih išao trčati za njime'.

Naravno, pitali smo i Bjelicu ima li istine u svemu tome, jer on takve informacije ne skriva.

'Da, bilo je interesa i kontakata, ali tamo još u studenome prošle godine, dok sam ja čvrsto sjedio na klupi Dinama. Koliko vidim, situacija sada u Betisu opet je klimava, pa odmah izlaze s razno-raznim imenima', potvrdio je za tportal Nenad Bjelica.

Dakle, zasad su to sve samo medijska nagađanja, ali tko zna, kada završi La Liga, možda onda i zbilja sjednu za stol.

  • +9
Nenad Bjelica Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić