BRAZIL S ONOGA SVIJETA

Nemoćna Hrvatska u čistilište protiv Srba

02.09.2010 u 21:57

Bionic
Reading

Hrvatska košarkaška reprezentacija imala je priliku protiv Brazila popraviti blijed dojam na SP-u u Turskoj, ali realnost je drugačija. Brazilci su bili potpuno dominantni i ležerno slavili 74:92 (19:22, 16:26, 15:24, 24:20)

Vrankovićev sastav je parirao tek u prvih deset minuta, nakon čega su Južnoamerikanci dokazali da su kvalitetniji košarkaški kolektiv. To je zapravo bila igra mačke i miša. Hrvatska taktika svela se na nabacivanje s trice, dok su Brazilci u stilu nogometne 'joge bonite' pleli mrežu oko hrvatske obrane i raznovrsnim rješenjima održavali europskim suparnicima malu školu ovoga sporta.

U subotu Hrvatska igra protiv pobjednika suparničke skupine Srbije i za eventualne ambicije izbornik će morati eliminirati puno upitnika.

Prednost Brazilaca je kontinuirano rasla dok se susret nije pretvorio u popularni 'run and gun' u kojemu je Hrvatska uspjela zaostatak svesti na pristojnu razinu. Ipak, opći dojam je očajan i teško je očekivati vratolomne prevrate u iduća dva dana koji su neophodni za ulazak u borbu za medalje.

Machado je zabio 18, Barbosa 17, a Garcia 15, dok je Hrvatsku ponovo predvodio Popović sa 15 koševa.