NEMA OPROSTA

Nemilosrdna Uefa kaznila HNS, ali i suspendirala Dejana Lovrena zbog komentara na društvenim mrežama

11.01.2019 u 12:19

Bionic
Reading

Disciplinska komisija Uefe donijela je odluke o kaznama za Hrvatski nogometni savez te za reprezentativca Dejana Lovrena za incidente vezane za utakmicu Lige nacija između Hrvatske i Španjolske

Hrvatski nogometni savez kažnjen je s ukupno 13.000 eura zbog bacanja predmeta te blokiranih prolaza/stepenica na tribinama.

Disciplinska komisija Uefe je također odlučila kazniti reprezentativca Dejana Lovrena jednom utakmicom suspenzije u Uefinom natjecanju zbog vrijeđanja/provociranja, odnosno prekršaja članka 11. (2) Disciplinskog pravilnika, piše HNS.

Podsjećamo, poslije pobjede u Ligi nacija nad Španjolskom 3:2 Lovren se okomio na španjolske reprezentativce, jer se nisu udostojili čestitati.

'Mi smo Španjolce pozdravili nakon onog teškog 6:0 poraza. Je, bila je sramota, pa izgubili smo 6:0, ali smo pokazali da smo fair-play ekipa. A oni... Samo je jedan igrač čestitao, Alvaro Morata. A za ove ostale nemam baš nekih pozitivnih riječi. Nisam nikad doživio da se suparnici tako ponašaju i zato mi je ova pobjeda time draža. Očito smatraju da su veći od nas, ali smo im pokazali da to nisu. I neće biti!', govorio je Lovren.

Bilo je 'podbadanja' i uoči utakmice, Sergio Ramos i Lovren imaju 'prošlost' sukoba...

'Pokazali smo malo veća muda nego oni. Nekulturni su... Ali, ovo je velika pobjeda, drago mi je pogotovo jer smo u zadnjim trenucima zabili gol. Pred punim Maksimirom vratila su mi se neka sjećanja, volio bih da je tako uvijek. Nadam se da će jednog dana sagraditi taj stadion o kojem pričaju. Ako to ne naprave...', sipao je onako vruć Dejan Lovren.

  • +37
Hrvatska - Španjolska, Liga nacija, nogomet, 15.11.2018. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Na društvenim mrežama otišao je ipak korak predaleko prozivajući Ramosa i Španjolsku.

'Aaa-ha. 3:2. Pa ti pričaj majstore na konferenciji. To su pi..ke obične. Samo ovo vrijedi, ova tu strana', rekao je Dejan Lovren u izravnom obraćanju fanovima putem Instagrama pokazujući hrvatsku zastavu na svom dresu, a prekrivajući španjolsku.

Priznao je i da je nekoga opalio...

'Drago mi je više od ičeg, laktom sam ga razbio', rekao je Lovren na Instagramu, ali nije otkrio o kome je riječ. Međutim, jasno je da je riječ o Ramosu.

Uefa takve stvari ne prašta...

  • +9
Liga nacija, skupina 4: Španjolska - Hrvatska Izvor: Profimedia / Autor: Pablo Garcia/UESyndication/PIXSELL/UESyndication/PIXSELL