BEZ POLUFINALA

Nema medalje za vaterpoliste; potopili ih Mađari!

19.01.2016 u 21:06

Bionic
Reading

Hrvatska vaterpolska reprezentacija poražena je u četvrtfinalu Europskog prvenstva u Beogradu od Mađarske 5:8 (1-2, 2-3, 1-1, 1-2)

Ništa od medalje za 'barakude' koje su poslije otvaranja protiv Srbije izgubile i drugu ozbiljnu utakmicu na kontinentalnom prvenstvu. No ovaj poraz je nenadoknadiv, jer nema popravka. Mađari su nas gurnuli prema susretima od 5. do 8. mjesta te nam nabili još malo kompleksa što se tiče Europskih prvenstava, jer su nas sredili deseti puta (uz tek jednu pobjedu Hrvatske i remi).

Mađarima je to 12-ti uzastopni plasman u polufinale, dok je Hrvatska treći put uzastopce ostala bez borbe za medalje na europskoj smotri. Naša reprezentacija je posljednju medalju na EURU osvojila prije šest godina kada je u Zagrebu bila zlatna.

Mađarska je bolje otvorila utakmicu. Povela je 2-0 i do kraja susreta nije ispuštala prednost. Odabranici izbornika Ivice Tucka u dva su navrata uspjeli izjednačiti (2-2, 3-3), no to je bilo sve.

Naše susjede su do pobjede predvodili Denes Andor Varga sa tri gola, dok su Norbert Hosnyanszky i Balazs Harai zabili po dva. Sjajan je bio i mađarski vratar Viktor Nagy sa 12 obrana.

U hrvatskim redovima najefikasniji je bio Ante Vukičević sa dva gola, dok su Maro Joković, Antonio Petković i Luka Lončar zabili po jedan gol. Josip Pavić je imao šest obrana.

Hrvatsku nakon poraza očekuje razigravanje za plasman od petog do osmog mjesta (prvo protiv Italije), dok će Mađari u polufinalu igrati protiv Crne Gore koja je u četvrtfinalu pobijedila Italiju 10-7.

U drugom polufinalnom ogledu sastat će se domaćin Srbija i Grčka. Grci su u četvrtfinalu sa 6-2 nadigrali Španjolce, a potom su Srbi lako sa 15-5 svladali Ruse.