još jedna nagrada

Nema dileme - Luka Modrić i službeno je najbolji igrač prvenstva

16.12.2017 u 21:03

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić i u finalnom ogledu kluspkog svjetskog prvenstva, u kojoj je Real pobijedio brazilski Gremio 1:0, bio je najbolji na terenu

Nogometaši Reala po šesti put u povijesti, a treći put u posljednje četiri godine, osvojili su naslov svjetskog klupskog prvaka nakon što su u subotnjem finalu FIFA klupskog prvenstva svijeta odigranom u Abu Dhabiju pobijedili brazilski Gremio 1:0.

  • +15
Finale klupskog SP-a, Real Madrid - Gremio Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Matthew Childs

Strijelac jedinog gola bio je Cristiano Ronaldo, a po svršetku utakmice za najboljeg igrača tog dvoboja izabran je Luka Modrić. A kako je hrvatski reprezentativac bio i najbolji igrač polufinalnog ogleda protv Al Jazire (op.a. Real je slavio 2:1), jasno je da je Modrić i najupečatljivija figura ovog prvenstva.

>> Madridski Real prvak je svijeta, a Modrić je opet bio odličan!

U finalnom ogledu Modrić je bio i vrlo blizu pogotka, no njegvo je udarac golman brazilske momčadi uspio skrenuti te je lopta odsjela na stativi.

Tako je Mario Mandžukić ostao jedini Hrvat koji je na Svjetskom klupskom prvenstvu postigao pogodak. Njemu je to pošlo 'za nogom' u polufinalu s Bayernom.