PORAZ NA SUDU

Nekada NBA zvijezda sada sramota od oca

05.02.2013 u 10:19

Bionic
Reading

Nekadašnja NBA zvijezda Allen Iverson izgubila je spor na obiteljskom sudu u Atlanti pa je petero djece pripalo njegovoj sada već bivšoj supruzi Tawanni

Allen Iverson je tijekom svoje karijere bio jedan od 'najubojitijih' košarkaša na parketu, ali je kao i mnogi drugih poznati sportaši postao žrtva slave s kojom se nije znao nositi.

Iverson je samo od košarkaških ugovora zaradio 154,5 milijuna dolara, a gdje su još milijuni od sponzora. Nije mu bilo dovoljno!

Novac je potrošio, košarkaški ugled rasipao diljem svijeta, a na kraju se razveo od Tawanne s kojom je završio na sudu kako bi se dogovorili oko skrbništva nad djecom. Pred sucem je Iverson doživio novi poraz.

'Iverson nije znao odgajati djecu niti ga je to zanimalo. Oduvijek je usporavao njihov duhovni i emotivni razvoj. Odbio je riješiti svoj očigledan problem s alkoholom, zbog čega je radio neprihvatljive stvari pred djecom. Ostavljao ih je bez nadzora, a kćeri je ostavljao u hotelskoj sobi s muškarcima koje njihova majka nije poznavala', rekao je sudac.

Bivšem MVP-u regularnog dijela sezone ograničeni su posjeti, a sljedećih 18 mjeseci ne smije popiti ni kap alkohola. Dok su mu djeca maloljetna ne smije konzumirati alkohol 24 sata do trenutka kada ih namjerava vidjeti, a mora posjećivati psihijatra sljedećih godinu dana.