ZVIJER S KRILA

Ne postoji klub na svijetu koji ga ne želi, ali on je ostao vjeran

21.10.2015 u 16:01

Bionic
Reading

Luc Abalo (31) će i dalje bušiti vratare s krila u dresu PSG-a. Naime francuski reprezentativac potpisao je novi ugovor koji će ga vezati uz pariški klub do lipnja 2019.

Jedno od najboljih i najtrofejnijih desnih krila svih vremena izgleda da će okončati karijeru u megamomčadi PSG-a. Abalo je u Pariz stigao u kolovozu 2012, kada je uz pomoć katarskih milijuna počela gradnja rukometnog diva.

Do sada je s PSG-om osvojio po dva prvenstva i kupa te se istaknuo kao jedan od nezamjenjivih i nije nikakvo čudo to što su čelnici francuskog prvoligaša odlučili nastaviti suradnju s njim.

'Jako sam sretan zato što sam produljio ugovor. Želim nastaviti ovu nevjerojatnu avanturu na obje razine, sportskoj i ljudskoj. Nadam se da ćemo nastaviti osvajati titule, pa tako i Ligu prvaka. I dalje ću davati sve od sebe kako bi klub ostvario svoje ciljeve', izjavio je Abalo.

'Ponosni smo na to što je Abalo produljio ugovor s nama. On je jedan od prvih igrača koji su vjerovali u naš projekt jakog PSG-a te je postao simbol ove momčadi', kazao je izvršni direktor kluba Jean-Claude Blanc.

Inače, Abalo je do najvećih uspjeha došao s francuskom reprezentacijom, u kojoj je jedan od ključnih igrača. S 'galskim pijetlovima' ima dva olimpijska odličja (2008, 2012), dva svjetska zlata (2009, 2011) i tri europske titule (2006, 2010, 2014).

Smatraju ga jednim od najatraktivnijih igrača svih vremena. Može zabijati sa svih pozicija, ali posebno izluđuje vratare golovima s krila. Priloženi video to najbolje dokazuje.