a što bi tek bilo da su ispali

Ne biste vjerovali kako su se španjolski mediji okomili na Sevillu: Lopeteguijeva momčad je tražila da sudac odsvira kraj

25.02.2022 u 08:36

Bionic
Reading

Španjolski mediji pišu kako se Sevilla neočekivano namučila protiv Dinama u Zagrebu kako bi sačuvala prednost od 3:1 iz prve utakmice te izborila osminu finala Europske lige.

Estadio Deportivo, sportske novine iz Seville, navode kako je trener Julen Lopetegui izašao s najjačom momčadi unatoč tome što ga u nedjelju čeka važan prvenstveni derbi s Betisom, te usprkos prednosti od dva pogotka iz prve utakmice.

'Sevilla je teško prošla zahvaljujući prednosti iz prve utakmice', navodi taj list.

Dinamo je u četvrtak u uzvratnoj utakmici šesnaestine finala pobijedio 1:0 pogotkom Mislava Oršića iz kaznenog udarca u 65. minuti, no to mu nije bilo dovoljno za prolazak dalje.

'Sevilla se oduprla u agoniji', ističu sportske novine AS, dodajući kako je hrvatski prvak pritiskao zadnjih pola sata nakon zabijenog gola.

I novine Marca napominju kako je drugoplasirana momčad španjolskog prvenstva teško izborila prolazak u iduću rundu.

'Sevilla je izašla kako bi sačuvala rezultat iz prve utakmice. Dinamo je planirao pritisnuti u točno određenom trenutku', dodaje taj dnevnik.

'Ulaznica za osminu finala plaćena je s puno znoja', piše pak lokalno izdanje novina ABC u Sevilli. 'Lopeteguijeva momčad je tražila da sudac odsvira kraj siromašne utakmice u kojoj je presudio polemični penal', napomenuo je taj list.

Vezni igrač Lucas Ocampos rekao je za Sevillinu klupsku televiziju kako su prije tjedan dana uvjerljivo pobijedili, no da u Maksimiru nisu očekivali tako težak susret.

'Danas smo strepili više nego smo očekivali. Kada smo najbolje izgledali zabili su nam gol. To je u Dinamu probudilo dodatnu želju za preokretom i prolaskom dalje', izjavio je Ocampos.

'No uspjeli smo se oduprijeti do posljednje minute, čak i s igračem manje na samom kraju. Uspjeli smo zadržati mirnoću', zaključio je.

  • +53
NK Dinamo - FC Sevilla, Europska liga, 24.2.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL