OZLJEDA

NBA zvijezda upitna za Igre u Londonu

23.06.2012 u 16:12

Bionic
Reading

Branič Miami Heata Dwyane Wade igrao je u NBA doigravanju s bolovima u lijevom koljenu. Možda će biti potrebna operacija, što bi značilo i da neće na Olimpijske igre u Londonu

Dan nakon proslave svog drugog naslova prvaka u NBA ligi s Miamijem, Wade je obznanio da će sljedećih dana obaviti rendgenski pregled koljena kako bi ustanovio je li mu potrebna operacija, nakon što je u doigravanju igrao s bolovima. Probleme s koljenom je počeo osjećati u seriji protiv Indiane. Odigrao je sve 23 utakmice u playoffu uz prosjek od 22.8 koševa.

'Sljedećih dana odlučit ću što je najbolje za moje koljeno, jer se ne želim priuštiti nikakve probleme u ovoj fazi karijere. Znam da dolaze Olimpijske igre i volio bih nastupiti u Londonu. Stvarno bih to jako volio. No, ukoliko doznam da ću morati na operaciju, to ću i učiniti. Moja lojalnost Miami Heatu mi je na prvom mjestu,' rekao je Wade.

'Iz nekih ranijih razgovora s liječnikom, saznao sam da ću možda morati biti podvrgnut svojevrsnom čišćenju koljena. Iz prijašnjih iskustava znam da treba neko vrijeme za oporavak nakon takvih stvari. Želim biti siguran da sam se potpuno oporavio, a ne kao zadnji puta kada sam operirao koljeno,' dodao je Wade.

Wade je imao operaciju na lijevom koljenu u svibnju 2007. godine. Na Igrama u Pekingu, na kojima su Amerikanci osvojili zlato bez poraza, prosječno je postizao 16 koševa po utakmici, iako je svih osam utakmica započeo na klupi…