PIŠTOLJEM NA SUIGRAČA

NBA liga suspendirala 'kauboja' Arenasa

07.01.2010 u 08:13

Bionic
Reading

Povjernik NBA-a David Stern u srijedu je na neodređeno vrijeme i bez plaće suspendirao Gilberta Arenasa, playmakera i najboljeg igrača momčadi Washington Wizardsa, zbog incidenta s potezanjem pištolja na suigrača u svlačionici Verizon Centra u Washingtonu 21. prosinca

Dan nakon što je bek Wizardsa snimljen pred utakmicu u Philadelphiji kako pokazuje na suigrače s kažiprstom kao da je pištolj, Stern je upozorio da će Arenasovo ponašanje 'u konačnici rezultirati značajnom suspenzijom, a možda i gorim ishodom', prenosi američki javni radio NPR.

Arenas je pod istragom saveznih i lokalnih vlasti i trenutno ne može izaći na teren na utakmici NBA, kazao je Stern u priopćenju.

Uz svaku utakmicu koju propusti, Arenas će izgubiti oko 147.200 dolara od 16,2 milijuna dolara koliko će zaraditi ove sezone, u drugoj od šest godina ugovora s Wizardsima vrijednog 111 milijuna dolara.

Suspenziju je dobio na svoj 28. rođendan.

'Osjećam se jako loše što su moja djela potaknula NBA da me suspendira, ali razumijem zašto je liga poduzela te akcije', kazao je Arenas u priopćenju preko svoga odvjetnika.

'Bacio sam na NBA negativno svjetlo i iznevjerio svoje suigrače i naše navijače. Jako me žalosti što sam to učinio', istakao je Arenas, dodajući da je nazvao povjerenika Sterna i ispričao se.

Arenas je u ponedjeljak kazao da je izvadio prazan pištolj iz svog ormarića 'u nespretnom pokušaju da se našali sa suigračem'.

Izvorno je tvrdio da je donio četiri komada oružja u Verizon Centar, jer ih je htio maknuti iz kuće nakon što mu je rođena kći.

No, dva dužnosnika NBA-a koji su radili na istrazi, rekli su da je incident proizišao iz spora oko kartanja i kockarskih dugova sa suigračem Javarisom Crittentonom.

New York Post je izvijestio da su obojica igrača potegli oružje jedan na drugoga. Također je izviješteno da je njihov spor počeo još 19. prosinca, na letu iz Phoenixa za Washington. Arenas je u poruci The Washington Postu opovrgao da se radilo o svađi oko kockarskih dugova. Arenasova suspenzija lišava Wizardse najboljeg strijelca i vođe momčadi, no ekipa za sada ima skroman učinak od 11 pobjeda i 21 poraza, te drži posljednje mjesto u Diviziji Jugoistok.

Arenas, tri puta biran za All-Star utakmicu NBA, ove sezone samo ponekad podsjeti navijače na staru formu, izgubljenu tijekom godinu i pol izbivanja s terena zbog tri operacije koljena, teško ozlijeđenog u travnju 2007. Tako je u prosincu postigao 45 koševa protiv Phoenix Sunsa.

Prije ozlijede imao je prosjek od 28,4 koša po utakmici u sezoni 2006-07., te 29,3 koša 2005-06.