dolazi kraj

Navijačima Barcelone je prekipjelo; preko 20.000 članova kluba ustalo protiv predsjednika koji je srozao ugled i Messija natjerao na odlazak

18.09.2020 u 13:33

Bionic
Reading

Iako je za pokretanje glasanja o povjerenju predsjedniku kluba Josepu Mariji Bartomeuu potrebno samo 16.450 potpisa, navijači Barce su ih skupili preko 20.000

Barcelona je u jako turbulentnom razdoblju. Nakon katastrofalne prošle sezone na silu su uspjeli zadržati Lionela Messija, ali odlazi im pola ekipe i jasno je da neke stvari nikako nisu dobre i da nešto treba mijenjati. Kako ne pomaže ni promjena trenera, ni igrača, red je da se promijeni uprava.

Tog mišljenja je preko 20.000 Barceloninih članova koji su potpisali prijedlog da se izglasa nepovjerenje predsjedniku Josepu Mariji Bartomeuu. Onda Cero piše kako je prikupljen 20.731 potpis, a treba ih skupiti 16.450 kako bi se pokrenulo to pitanje na klupskoj sjednici.

Ovo je jasan pokazatelj da je članovima kluba dosta Bartomeua i njegove vladavine. Navijači su već neko vrijeme nezadovoljni načinom na koji vodi klub, a kap koja je prelila čašu bila je upravo loša prošla sezone u kombinaciji sa svađom s Messijem koji je najavio i odlazak iz kluba.

Šlag na tortu je i optužnica koju je katalonska policija iznijela na račun Barce u kojoj se klub optužuje za korupciju. Naravno, Bartomeu ne zna ništa o tome i poriče sve. Mandat mu ističe iduće godine, a novi izbori trebali bi se održati u ožujku, no ova skupina od preko 20.000 navijača-članova želi proces ubrzati.

Bartomeuu je ovo drugi mandat, a nominirat će se i na treći. Na poziciju predsjednika Barce je došao 2014. godine kada je Sandro Rosell, njegov dobar prijatelj i bliski suradnik kojem je bio potpredsjednik, podnio ostavku zbog optužbi za malverzacije.