MOŽE SE...

Navijači uspjeli izboriti termin dostojan derbija

31.01.2014 u 17:22

Bionic
Reading

Gradski derbi 22. kola talijanskog nogometnog prvenstva između Genoe i Sampdorije odigrat će se u ponedjeljak s početkom u 20.45 sati nakon što su navijači oba kluba zaprijetili bojkotom ukoliko liga ustraje pri svojoj odluci da se utakmica igra u nedjelju u 12.30, objavila je Genoa u petak

Odluku o promjeni termina donijela je lokalna komisija za održanje javnog reda koja je izrazila zabrinutost zbog mogućih masovnih navijačkih prosvjeda dok bi se istodobno trebala održavati tradicionalni pučki festival Sant'agata.

'Ovime možemo jamčiti kako će se oba događaja održati u opuštenijem ozračju za domaće stanovništvo,' rekao je šef đenovske policije Giacomo Tinella.

Prošloga su se tjedna navijači oba kluba odlučili ujediniti u bojkotu gradskog derbija zbog termina.

Navijači daju posebnu draž derbiju Genove


'Staviti derbi u 12.30 sati je grozna odluka koja zahtijeva odlučan odgovor. Nogomet je postao televizijski otirač i sam sport uzmiče pred ulizivačkim prezenterima i ludim novinskim kolumnistima, dok su navijači postali novčanici koje treba isprazniti, a sve to uz odobravanje lige. Pozivamo navjače Genoe da ne dođu na stadion,' objavili su 'ultrasi' Genoe.

Sa svojim gradskim rivalima složili su se i navijači Sampdorije.

'Derbi u 12.30 sati je uvreda. Genovski derbi tradicionalno je niske tehničke kvalitete, njegova vrijednost je u atmosferi koja se rijetko gdje u svijetu može naći i to televizija može prodati. Nećemo dopustiti ovaj zločin jer vjerujemo da smo mi zvijezde predstave,' smatraju navijači Sampdorije.