TRAŽI SE KRIVAC

Iz Srbije stižu žestoke izjave zbog Eura: Tužno je sve to, svi se smiju...

20.01.2018 u 17:47

Bionic
Reading

Iz Srbije su nastavili udarati po svojim rukometašima, a nove kritike na račun 'orlova' uputio je Nedeljko Jovanović (47) koji je jako dugo vremena nosio dres države koja više ne postoji – Jugoslavije

Jovanović je igrao na poziciji srednjeg vanjskog, s reprezentacijom Jugoslavije osvojio je dvije svjetske i jednu europsku broncu, a ima i zlato s Mediteranskih igara. Čak 154 puta nosio je dres nacionalne selekcije i zabio 433 pogotka. I zato njegova riječ u Srbiji ima težinu, a on nema lijepih izjava za ono što je prikazala reprezentacija na Euru u Hrvatskoj.

Inače, i prije njega srpski mediji opisali su igru 'orlova' kao sportu i staromodnu...

'Ne razumijem što mi igramo. Bilo je utakmica na kojoj krila nisu pipnula loptu, borbenosti nema, obrana je loša, lopta ide sporo, nema ideje, oštroumnosti', pričao je Jovanović za alo.rs te je nastavio u istom tonu.

  • +12
Srbija - Norveška (EP u rukometu) Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Zadnju medalju smo osvojili prije šest godina, a mislim da nećemo još dugo na postolje. Iz ove perspektive, čak i 2022. djeluje kao termin do kad se nećemo uspjeti oporaviti.'

  • +7
Srbija - Island, 3. kolo rukometnog Eura 2018. Izvor: Reuters / Autor: MARKO DJURICA

Osvrnuo se i na sukob izbornika Jovie Cvetkovića i potpredsjednika Rukometnog saveza Srbije Dragana Škrbića.

'Što tek reći za taj sukob. Tužno je sve to, ljudi nam se smiju. Pa to ne se smije događati na ovako velikom natjecanju. Bolje da su se igrači posvađali u svlačionici, a da su od toga imali neku korist, nego što se ovo dogodilo', zaključio je Jovanović.

  • +12
EP u rukometu, skupina A, 2. kolo, Srbija - Švedska Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL
  • +19
Rukometni Euro 2018., Hrvatska - Srbija Izvor: Reuters / Autor: MARKO DJURICA