finale lp mladih

Tisuće gromoglasnih hajdukovaca u Ženevi; evo gdje gledati povijesnu utakmicu!

24.04.2023 u 15:23

Bionic
Reading

Juniori splitskog Hajduka danas od 18 sati u Ženevi (Arenasport 1, MAXtv) u finalu igraju s nizozemskim AZ Aalkmarom za trofej pobjednika juniorske Lige prvaka. Od jutra se na ulicama Ženeve skupljaju navijači Bilih, a ima i velik broj poznatih ljudi iz svijeta biznisa i politike

Na stadionu u Ženevi očekuje se oko deset tisuća navijača Hajduka koji će napraviti pravu splitsku atmosferu. Oni koji nisu otišli put Ženeve utakmicu mogu od 18 sati gledati na kanalu Arenasport 1, MAXtv.

>> Juniori Hajduka danas igraju finale Lige prvaka: Nemamo se čega bojati!

Dalmatinske pjesme ore se od jutarnjih sati ulicama Ženeve (uz pokoju dimnu bombu), a svi se nadaju kako će dan proći bez incidenta Torcide. Video u prilogu sve lijepo pokazuje:

Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Među navijačima je viđeno puno poznatih lica; bivši predsjednik Hajduka Marin Brbić, a viđen je i splitski gradonačelnik Ivica Puljak koji je pozirao reporteru tportala.

Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Petranović

Da je ovo povijesni uspjeh govori i podatak kako je Hajduk prva hrvatska momčad koja je došla do odlučujuće utakmice bilo kojeg velikog Uefinog klupskog natjecanja, jer Kup velesajamskih gradova, koji je Dinamo osvojio 1967. godine, nije bio pod ingerencijom Uefe.

  • +5
Navijači Hajduka u Ženevi uoči finala Lige prvaka mladih Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Na putu do finala Hajduk pobijedio Šahtar, Manchester City i slavio u Dortmundu na jedanaesterce prije svoje polufinalne pobjede 3:1 protiv Milana pred 7597 gledatelja, u kojoj su dominirali navijači.

Nema sumnje kako nas i u finalu čeka - spektakl na tribinama.

Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Petranović
Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Petranović