povijesna utakmica

Tko je uopće protivnik juniorima Hajduka? Ovaj zastrašujući podatak dovoljno govori

24.04.2023 u 10:31

Bionic
Reading

Protivnik juniorima splitskog Hajduka, u finalu juniorske Lige prvaka (18.00, Arenasport 1, MAXtv), je nizozemski AZ Alkmaar

Nakon slavlja u polufinalu protiv AC Milana (3:1) igrača trenera Marijana Budimira imali su dovoljno vremena za slavlje i odmor. A nakon toga počela je akcija detaljnih priprema za povijesni okršaj protiv AZ Alkmaara. Ipak je u pitanju titula juniorskog prvaka Europe!

>> Juniori Hajduka danas igraju finale Lige prvaka: Nemamo se čega bojati!

Nema sumnje kako će velika prednost mladim igračima Hajduka biti navijači koji će na ženevski stadion doći u većem broju nego na polufinale kada su napravili sjajnu atmosferu.

A da mladim igračima Hajduka neće biti lako govori i podatak kako je AZ Alkmaar do završnog turnira stigli s uvjerljivom gol razlikom 12:0. Do polufinala i okršaja protiv Sporting iz Lisabona (nakon 90 minuta bilo je 2:2!) , kojeg su izbacili nakon raspucavanja penala, nanizali su uvjerljive pobjede nad Real Madridom 4:0, kolo prije toga Barcelonu 3:0, a u play-offu su uvjerljivo nadigrali Eintracht Frankfurt 5:0. Impresivno, zaista zastrašujući podatak, ali…

Ali ako se pita juniore Hajduka, oni se nikoga ne plaše.

'Jako puno navijača Hajduka došlo je ovdje. Znam da imamo teškog protivnika. Međutim, ako odigramo kao što možemo, vjerujem da će to biti dovoljno. Kontranapad je Hajdukova snaga. U polufinalu su se povukli i Milan to nije uspijevao probiti, mi u tome moramo uspjeti', kazao je 19-godišnji igrač AZ-a Lewis Schouten.

No, isto tako treba reći da je ova momčad AZ Alkmaara ranjiva što se pokazalo tijekom sezone jer su u domaćem prvenstvu završili kao petoplasirani. No, kad su krenule utakmice najboljih osam momčadi u Nizozemskoj uhvatili su formu i nakon šest kola imaju maksimalnih 18 bodova.

Dodajemo tome i već spomenuti niz u juniorskoj Ligi prvaka sve do Sportinga koji je pokazao kako im se i na koji način treba suprotstaviti.

'AZ je dobra momčad, ali ćemo im se suprotstaviti i ostaviti srce na terenu. Sjajan je osjećaj biti prva hrvatska momčad koja je stigla do velikog Uefinog klupskog finala. Zaslužili smo to za sav posao koji smo obavili ove sezone, tako da idemo na naslov', kazao je veznjak Hajduka Rokas Pukštas, Amerikanac litavskog podrijetla, koji puca od samopouzdanja.

  • +23
Hajduk - Milan, polufinale juniorske Lige prvaka, 2022/23. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL