junak 'kraljeva' za proboj u finale

Navas u samo dvije sekunde dokazao da De Gea nije potreban Realu!

11.05.2017 u 09:19

Bionic
Reading

Unatoč porazu kod Atletica 2:1, nogometaši Reala uspjeli su u srijedu izboriti finale Lige prvaka jer 'kraljevi' su iz prve utakmice donijeli pobjedu 3:0. No nakon 20 minuta igre na Vicente Calderonu Zidaneovoj momčadi tresle su se gaće

Nogometaši Reala u prilici su postati prva momčad koja je obranila naslov Lige prvaka. Momčad Zinedinea Zidanea, u kojoj je odličnih 90 minuta odigrao Luka Modrić, uspjela je u borbenoj utakmici s puno žustrih startova, ali na kakve smo i navikli kada su u pitanju ogledi dva madridska kluba, sačuvati prednost iz prve polufinalne utakmice (3:0).

  • +6
Liga prvaka, polufinale: Atletico - Real Izvor: Reuters / Autor: Reuters / Juan Medina

Međutim nije 'kraljevima' sve baš išlo jednostavno. Domaćini su na Vicente Calderonu krenuli furiozno te su u 16. minuti poveli preko Saula, a već četiri minute kasnije bilo je 2:0, nakon što je Griezmann realizirao opravdano dosuđeni penal.

Poslije toga očekivao se raspad gostujuće momčadi, ali malo, pomalo agresija Atletica je popuštala da bi nekoliko minuta prije odlaska na odmor Isco svojim golom posve zakomplicirao posao Simeoneovim igračima. Jer Atleticu je to značilo da mora zabiti još tri gola.

Ipak, ni taj zadatak nije predstavljao Simeoneovoj momčadi nedostižan cilj jer su i u nastavku igrali maksimalno motivirani.

A da na golu gostiju nije bilo sjajnog Keylora Navasa, kostarikanskog vratara koji je priliku dobio nakon Casillasova odlaska u Porto, pitanje je bi li se sada 'kraljevi' veselili.

Imao je Navas nekoliko vrhunskih intervencija, ali posebno vrijedi izdvojiti situaciju iz 66. minute, kada je u samo dvije sekunde dva puta refleksno zaustavljao udarce Carrasca, potom i Gameira.

Naravno, sada se španjolski mediji pitaju ima li Real uopće potrebe dovoditi Davida de Geu, također odličnog golmana, ali kojeg će morati skupo platiti.