'kraljevi' u velikom finalu

Real preživio Atleticov uragan i došao na korak do povijesnog uspjeha!

10.05.2017 u 22:38

  • +6

Liga prvaka, polufinale: Atletico - Real

Izvor: Reuters / Autor: Reuters / Juan Medina

Bionic
Reading

Nogometaši Real Madrida izborili su plasman u finale Lige prvaka gdje će u Cardiffu 3. lipnja igrati protiv Juventusa. U uzvratnoj utakmici polufinala Atletico je na Calderonu opasno zaprijetio gradskom rivalu, no s ukupnih 4:2 Zidaneova momčad ipak je prošla dalje...

Real je došao na korak do obrane naslova europskog prvaka, postignuća koje nikom nije uspjelo otkad je osmišljena Liga prvaka. 'Kraljevski klub' se do finala probio svladavši Atletico po četvrti put u nizu u elitnom klupskom nogometnom natjecanju, potvrdivši još jednom tko je gazda u Madridu.

Zidaneova momčad je ove srijede došla na Calderon s ugodnom prednošću 3:0 nakon hat-tricka Ronalda na Bernabeuu, ali dvoboj se ipak zakomplicirao. Već u 12. minuti crveno-bijeli su poveli golom Saula koji je zabio nakon kornera, da bi četiri minute kasnije Varane skrivio penal u duelu s Carrascom, a Antoine Griezmann pretvorio ga je u drugi pogodak domaćih.

Diego Simeone u tom se trenutku ponadao da bi se mogao dogoditi povijesni preokret, ali Real je smirio prepuni stadion i prije poluvremena. U 42. minuti Benzema je krasno probio lijevu stranu i ubacio povratnu loptu za Kroosa, čiji udarac je Oblak obranio, ali ne i odbijenu loptu koju je Isco pospremio u mrežu.


Atleticu su bila potrebna u drugom poluvremenu tri pogotka da bi prošao dalje, a tome se nije ni približio. Do kraja susreta Real je bio bliže izjednačenju, nego domaći novom pogotku, ali rezultat se više nije mijenjao što je bilo sasvim dovoljno 'kraljevskom klubu' za konačnu pobjedu.

Luka Modrić započeo je susret od prve minute i odigrao vrlo dobrih 90 minuta. Mateo Kovačić nije ulazio u igru.

Real je tako došao blizu povijesnog uspjeha, ali u finalu u Cardiffu 3. lipnja čeka ga najteži mogući protivnik: Allegrijev Juventus koji je najviše pokazao u ovogodišnjem natjecanju...

Liga prvaka, polufinale:

Atletico - Real 2:1 (Saul 12, Griezmann / Isco 42), prva utakmica 0:3