NAKON PADA

Natko: Bio sam uplašen, ali nema posljedica

20.02.2010 u 10:00

Bionic
Reading

Pad Natka Zrnčića Dima na superveleslalomu u Whistler Mountainu prošao je ipak bez posljedica, pa će hrvatski skijaš gotovo sigurno nastupiti u superkombinaciji koja je na rasporedu u nedjelju

Natko je startao kao 37. no nije stigao do cilja. U donjem dijelu staze, pao je, probio jednu zaštitnu mrežu, ali na sreću zaustavio se je na drugoj.

'U jednom trenutku sam bio malo uplašen zbog pada, ali nema posljedica i dobro se osjećam, to je najbitnije. U zavoju sam htio postići bolju brzinu za nastavak trke, nagnuo sam se, poskliznuo, a zbog velike brzine nije bilo šanse da se izvučem. Do pada je vožnja bila dobra, no najvažnije je da sam dobro prošao. I dalje gledam pozitivno na sljedeće natjecanje. U subotu je trening spusta i bit će to prilika da još bolje upoznam stazu. Ako spust u nedjelju odvozim sa što manjim zaostatkom, bit će dobro', kazao je Natko Zrnčić Dim.

Ivica Kostelić zauzeo je 16. mjesto, dok je Ivan Ratkić bio 26.

'Zadovoljan sam, iako da sam bio malo brži, mogao sam biti još zadovoljniji. Šteta zbog bodova koji mi trebaju za poboljšanje startne pozicije u idućoj godini. Staza je bila teška i grbava, dosta trese pa je teško kontrolirati brzinu. Kažu mi da izgledam sigurno dok vozim, a meni je to teško reći jer se tako ne osjećam. Treba se dobro pripremiti za superkombinaciju u nedjelju', izjavio je Kostelić, dok Ratkić nije bio razočaran.

'Staza je bila promjenjive vidljivosti i snijega i zato je bila teška. Pokušao sam izvesti najbolje što sam mogao i mislim da nije loše. Gledam pozitivno na superkombinaciju i nadam se da će sve biti dobro', izjavio je Ratkić.

U subotu nema nastupa hrvatskih sportaša, a u nedjelju je na rasporedu superkombinacija u alpskom skijanju i 15 kilometara s zajedničkim startom u biatlonu gdje će nastupiti brončani olimpijac Jakov Fak.