NEMA TU POMOĆI

Nastavljaju se katastrofalne vijesti iz Svjetskog skijaškog kupa

25.02.2024 u 09:41

Bionic
Reading

Zbog lošeg vremena otkazana je i druga utrka superveleslaloma skijašica za Svjetski kup u talijanskoj Val di Fassi, priopćili su domaćini natjecanja

Zbog previše snijega koji je pao posljednjih dana nisu uspjeli ukloniti snijeg i pripremiti stazu, a isti slučaj zbio se i u subotu.

Alpske skijašice sada sele u Norvešku gdje će se krajem sljedećeg tjedna u Kvitfjellu natjecati u spustu i superveleslalomu za bodove Svjetskog kupa.

Skijašice prije završnice sezone u austrijskom Saalbachu čekaju još samo zaustavljanje u Švedskoj u Areu, gdje će se 9. i 10. ožujka voziti veleslalom i slalom. Tamo bi se karavani trebala pridružiti američka zvijezda Mikaela Shiffrin, koja je zbog ozljede zadobivene krajem siječnja pri padu na stazi u Cortini d'Ampezzo propustila odlučujući dio sezone u borbi za veliki kristalni globus.

Tijekom odsutnosti Shiffrin, 32-godišnja Švicarka Lara Gut-Behrami, koja vodi u poretku s 1414 bodova, preuzela je vodstvo osam utrka prije kraja. Shiffrin na drugom mjestu u ukupnom poretku zaostaje 205 bodova.