burni dani na maksimiru

Nastavlja se rat za Dinamo; jedan od predvodnika struje Zdravka Mamića podnio je kaznenu prijavu protiv Mirka Barišića

28.12.2022 u 22:21

Bionic
Reading

Rat za prevlast u Dinamu dobio je novu dimenziju nakon što je Damir Zorić, član Izvršnog odbora i jedan od 'mamićevaca' putem svog zastupnika, odvjetnika Mate Matića, podnio zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv Mirka Barišića, predsjednika Izvršnog odbora Dinama, donosi Jutarnji list

Predsjednik Dinama Mirko Barišić prijavljen je zbog kaznenog djela protiv službene dužnosti, zlouporabe položaja i ovlasti.

U kaznenoj prijavi navodi se da je Barišić 19. prosinca kao predsjednik Izvršnog odbora, iako svjestan da postupa protivno važećim odredbama Statuta kluba, na sjednici IO predložio odbiti provođenje odluke Skupštine kluba od 12. prosinca, kojom je dvotrećinskom većinom s 40 glasova za, 17 protiv i četiri suzdržana izglasano nepovjerenje Krešimiru Antoliću, članu Uprave, navodi Jutarnji list.

Time je, navodi se u kaznenoj prijavi, Barišić postupio protivno odredbama važećeg Statuta kluba pa je kao odgovorna osoba iskoristio svoj položaj i ovlast te nije obavio dužnost i prouzročio je štetu drugoj osobi.

U prijavi je Zorićev zastupnik priložio i Statut kluba i zapisnik sa sjednica te je predložilo da tužiteljstvo provede dokaznu radnju prvog ispitivanja Mirka Barišića u svojstvu okrivljenika te da se ispita 12 članova Izvršnog odbora u svojstvu svjedoka, a sve na okolnosti vezano za neprovođenje navedene odluke, ali da se po potrebi ispitaju i druge osobe. Odvjetnik Matić na kraju predlaže da Općinsko državno odvjetništvo protiv Barišića nakon provedenih dokaznih radnji podigne optužnicu.

'Ja nikome ne okrećem leđa, svakoga gledam u lice, pa tako i Zdravku Mamiću. Pravni status Zdravka Mamića jest da je osuđenik i bjegunac, a mi i on to moramo prihvatiti', rekao je Mirko Barišić u razgovoru za Sportske novosti te ustvrdio:

'Scenarij smjene gospodina Krešimira Antolića izveden je na temelju zahtjeva 41 člana Skupštine, bez proširenja predloženog dnevnog reda tom točkom. O tome ja kao predsjednik kluba nisam bio obaviješten. U raspravi o razlozima smjene jedino je posebno naglašeno da se kao član Uprave odupire miješanju i nametanju odluka Upravi kluba od stranih subjekata, odnosno, Zdravka Mamića. Po ocjeni većine u Izvršnom odboru, taj razlog smjene je odbijen.'

Čini se da će na Maksimiru sljedećih dana biti vrlo burno, Zdravko Mamić je preko svojih ljudi ozbiljno uzdrmao upravljačke strukture Dinama i tu ne namjerava stati. Svi se opravdano pitaju hoće li mu uspjeti ovaj udar?