Mason Mount

Nastavlja se rasprodaja; zvijezda 'bluesa' za 70 milijuna eura odlazi u Manchester United

29.06.2023 u 19:41

Bionic
Reading

Engleski reprezentativac Mason Mount (24) posljednji je u nizu igrača koji su ovog ljeta napustili Stamford Bridge. Chelsea je svog sjajnog veznjaka za 70 milijuna eura prodao Manchester Unitedu

Mason Mount (24) je osmi igrač koji je u posljednjih tjedan dana napustio Chelsea! Prije njega su četvorica završila u Saudijskoj Arabiji - N'Golo Kante, Edouard Mendy, Kalidou Koulibaly i Hakim Ziyech, naš Mateo Kovačić prešao je u Manchester City, Cesare Azpilicueta odlazi u Inter kao slobodan igrač, a Kai Havertz je potpisao za Arsenal.

Dugo je Manchester United 'lovio' Mounta, Chelsea je odbio barem tri konkretne ponude s Old Trafforda, ali sada su 'crveni vragovi' ipak pristali platiti odštetu od 70 milijuna eura te ostaje samo službena potvrda ovog transfera.

Mount je prošle sezone je u 35 utakmica u svim natjecanjima zabio tri gola uz devet asistencija. S Chelseajem je osvojio Ligu prvaka 2021. godine, FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo, UEFA Superkup Europe...

Standardni je engleski reprezentativac te je u 36 utakmica zabio pet golova.

Njegov će dolazak na Old Trafford dodatno ojačati veznu liniju Uniteda, trener Erik ten Hag uvjeren je da će se Mason Mount sjajno uklopiti s Casemirom, Brunom Fernandesom i Christianom Eriksenom.