spremni su platiti

Dominik Livaković dogovorio iznenađujući transfer; golman Dinama odlazi u Serie A

28.06.2023 u 14:50

Bionic
Reading

Talijanski mediji navode kako je Fiorentina ozbiljno 'zagrizla' za Dominika Livakovića (28) te bi golman Dinama i hrvatske reprezentacije karijeru trebao nastaviti u kultnom klubu Serie A

Dominik Livaković (28) već je neko vrijeme jedan je od najtraženijih igrača Dinama. Sjajne partije na golu 'vatrenih' dodatno su mu podigle cijenu jer ipak je popularni Livi golman treće reprezentacije svijeta.

A baš je njegova cijena, tj. odšteta od 10 milijuna eura koliko Dinamo za njega traži, najveća prepreka u njegovom mogućem transferu.

Zainteresiranih klubova ne manjka, najveći interes iskazivao je Villarreal, pratio ga je Manchester United, a posljednjih tjedana su se u utrku za našim golmanom uključili i neki turski velikani, prije svih Fenerbahče i Galatasaray. No, do konkretne ponude i dogovora - nije došlo.

A talijanski mediji sada donose kako je Dominik Livaković blizu dolaska u Serie A jer se u borbu za našeg 'vatrenog' uključila i Fiorentina u čijim redovima igra još jedan 'vatreni', Josip Brekalo.

'Viole' su u potrazi za pouzdanim čuvarom mreže, a Corriere dello Sport navodi da je Livaković sjajan izbor jer je 'lako dostupan za iznos od 'samo' desetak milijuna eura'.

Naime, u Firenci nisu zadovoljni svojim prvim golmanom jer Pietro Terracciano jednostavno 'nema kontinuitet forme' te su krenuli u potragu za novim. U konkurenciji su, osim našeg Dominika Livakovića još i Timo Horn iz Kölna te West Hamov Alphonse Areola.

Fiorentina se u zadnjih nekoliko sezona uspješno vraća u vrh italijanskog nogometa, prošla je sezona za 'viole' bila uspješna iako su izgubili dva finala - onaj Konferencijske lige od West Hama te finale talijanskog Kupa od Intera (oba puta 2:1!).