LEGENDA U NASTAJANJU

Nastavlja se nevjerojatna berba Lindsey Vonn

18.03.2015 u 12:56

Bionic
Reading

Američka skijašica Lindsey Vonn po sedmi je put u karijeri osvojila Mali kristalni globus u spustu pobjedivši u srijedu i na finalu Svjetskog kupa u francuskom Meribelu

Rekorderka po broju pobjeda u Svjetskom kupu svom je prijašnjem zbroju dodala još jedan, 65. trijumf na utrkama najboljih svjetskih skijšica. Na istoj stazi na kojoj je prije nje slavio Norvežanin Kjetil Jansrud, samo s nešto nižim startom, Vonn je dokazala svoju nadmoć u brzim disiplinama i jedina projurila padinom ispod 90 sekundi (1:29.87).

Drugo i treće mjesto osvojile su Austrijanke; 34-godišnja Elisabeth Goergl za Vonn je zaostala 24 stotinke sekunde, a Nicole Hosp je bila 30 stotinki sporija od Amerikanke.


Austrijanka Anna Fenninger bila je jedina ozbiljna konkurentica Vonn za Mali globus, ali je za Amerikankom zaostala 95 stotinki što joj je bilo dovoljno tek za osmo mjesto. To je iskoristila Slovenka Tina Maze koja je četvrtim mjestom smanjila zaostatak za Fenninger u borbi za Veliki kristalni globus na samo 12 bodova uoči posljednje tri utrke sezone.

U četvrtak će skijašice (11.30 sati) i skijaši (9.30 sati) u Meribelu voziti super G u kojem je Kjetil Jansrud već osigurao Mali globus, dok će Lindsey Vonn braniti osam bodova prednosti pred Annom Fenninger. ako uspije obraniti prednost lindsey će time osvojiti 15. mali kristalni globus. Ima, naravno, i četiri ukupne pobjede u Svjetskom kupu.