otišao u englEsku

Nastavlja se egzodus važnih Barceloninih igrača; s time da je on prvi na kojem katalonski klub barem nije izgubio novac

23.09.2020 u 10:27

Bionic
Reading

Nakon Ivana Rakitića, Artura Vidala, Arthura i Luisa Suareza, Barcelonu je napustio još jedan standardni igrač prve momčadi, Nelson Semedo

Brojne su se promjene dogodile u proteklih mjesec, dva u katalonskom ponosu, Barceloni.

Nakon debakla od Bayerna u Ligi prvaka, krenula je čistka, a prvi je nastradao trener Quique Setien.

Njegovim odlaskom, na mjesto trenera postavljen je Nizozemac Ronald Koeman, ali ni tada nisu nestali problemi, jer zavrtjela se priča o odlasku Lionela Messija, ali 'provjetravanju' svlačionice, iz koje su na Koemanovo inzistiranje morali otići neki igrači, između ostalih Luis Suarez, Arturo Vidal i naš Ivan Rakitić.

Prva trojica već su napustili Nou Camp, Rakitić se vratio u Sevillu, Vidal se priključio milanskom Interu, dok Suarez još uvijek čeka novi klub.

Zanimljivo je i to da Barcelona na ovom trojcu ne samo da nije vratila uloženi novac, već ih je pustila ili besplatno (Vidal) ili za iznose koji nisu ni približni onima kada su dolazili.

No, odlascima još nije stigao kraj, jer ove srijede Barcelonu je odlučio napustiti desni bek, Portugalac Nelson Semedo, koji je u ljeto 2017. stigao iz Benfice.

Semedo je u tih tri sezone za Barcelonu igrao u 124 službene utakmice, odnosno u prosjeku 41 utakmicu po sezoni. Što je za klub ove veličine impresivna brojka.

Semedo će se pridružiti Wolverhampton Wanderersima za 35 milijuna eura, odnosno otišao je po istoj cijeni koju je Barcelona platila za njega 2017. godine.

'Hvala Barceloni koja mi je ispunila san i dala priliku nositi ovaj dres. Hvala i zato što sam u Barceloni izrastao i kao igrač i kao osoba. Imao sam tri prekrasne godine koje neću zaboraviti. 'Želim zahvaliti svojim suigračima, osoblju, navijačima i svim ljudima koji su mi pomogli od trenutka dolaska na Nou Camp', napisao je Semedo na oproštaju od Barcelone.