Bio je važan kod Bjelice

Nastavlja se egzodus iz Dinama; još jedan super važan igrač otišao iz kluba, a doznajemo da pravi razlog nisu njegove igre

24.09.2020 u 10:03

Bionic
Reading

Emir Dilaver odlazi u turski Rizespor, a Dinamu će pripasti milijun eura

Emir Dilaver ovih dana napušta Dinamo i odlazi u Rizespor. Turski mediji pišu kako na račun Dinama sjeda milijun eura i Dilaver će se priključiti ekipi koju vodi Stjepan Tomas, a tamo će igrati s hrvatskim reprezentativcem Darijom Melnjakom.

Istražili smo turske navode i izvori bliski klubu su nam potvrdili da će Dilaver zaista napustiti klub i potpisati za turskog prvoligaša. Razlog je zapravo neslaganje s trenerom Zoranom Mamićem. Dilavera je doveo Nenad Bjelica koji je s njim surađivao u bečkoj Austriji i poljskom Lechu, a odlaskom Bjelice je postalo jasno da će otići i Dilaver.

S Mamićem nije kliknuo od samog početka, a navodno je u jednom trenutku došlo i do verbalnog sukoba, pa je rastanak bio neminovan. Dinamo je za Dilavera najprije tražio dva milijuna eura, ali pristali su na milijun kako ne bi imali problema u svlačionici s nezadovoljnim igračem koji želi otići.

Dilaver je za Dinamo odigrao 71 utakmicu i zabio dva gola, a turskom bi sastavu trebao pomoći da se stabilizira i ostane u ligi. Prošle sezone su se jedva spasili od ispadanja prije no što je odlučeno da niti jedan klub neće ispasti iz lige, dok su ove u prva dva kola upisali dva poraza i jasno je da im trebaju pojačanja.

Dilaver će se tako priključiti Nikoli Moru, Damianu Kadzioru, Adrianu Šemperu i Jošku Gvardiolu u rubrici odlazaka, a ona će se vrlo vjerojatno dopuniti i imenom Dominika Livakovića. Nije isključeno da do kraja prijelaznog roka ode još neka zvijezda pa bi Dinamo mogao biti u velikim problemima ako ne dovede kvalitetna pojačanja.

Pogledajte još jednom najbolje golove 5. kola HT Prve lige.

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući play-off i sve utakmice po skupinama, ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.