OVO JE ZABRINJAVAJUĆE

Nastavlja se agonija nekada prvog tenisača svijeta; nećemo ga gledati ni u Wimbledonu

01.07.2018 u 18:36

Bionic
Reading

Dvostruki wimbledonski pobjednik, britanski tenisač Andy Murray otkazao je nastup na ovogodišnjem izdanju najvećeg svjetskog turnira

On je izjavio kako njegov kuk još uvijek nije u dovoljno dobrom stanju da bi izdržao napore koje iziskuje 'grand slam' turnir.

'Teška srca moram otkazati svoj nastup na ovogodišnjem Wimbledonu. U posljednjih 10 dana ostvario sam značajan napredak na treninzima i u mečevima, ali nakon duže rasprave sa svojim timom odlučili smo kako bi igranje na tri dobivena seta u ovom trenutku mog procesa oporavka bilo prerano', objavio je 31-godišnji Murray.

Murray nije igrao punih 11 mjeseci, od prošlogodišnjeg Wimbledona, u kojemu je izgubio u četvrtfinalu od Amerikanca Sama Querreya, sve do ovogodišnjeg turnira u Queen's Clubu.

Kako je u Queen'su ispao u 1. kolu od Australca Nicka Kyrgiosa, a ovoga tjedna u Eastbourneu je ostvario tek jednu pobjedu, protiv Stana Wawrine, te poraz od Kylea Edmunda, Murray će praktički ostati bez ijednog ATP boda na ljestvici koja će biti objavljena nakon Wimbledona.

Murrayavo mjesto u ždrijebu zauzet će sretni gubitnik Tajvanac Jason Jung koji će u 1. kolu igrati protiv Francuza Benoita Pairea.