EUROLIGA, FINAL FOUR

Naslov Pro Reccu, Primorje drugo, Mladost treća

12.05.2012 u 20:10

Bionic
Reading

Vaterpolisti Pro Recca pobjedom 11:8 nad Primorjem uzeli su svoj sedmi naslov najbolje momčadi Europe. Zagrebačka Mladost pak osvojila je broncu pobjedom nad Vasasem

U 49. sezoni nadmetanja najboljih vaterpolskih klubova Europe naslov najbolje momčadi Starog kontinenta zasluženo su osvojili vaterpolisti Pro Recca iz Genove, koji su jučer u polufinalu pobijedili mađarski Vasas sa 12:5, a večeras u finalu i riječko Primojje EB sa 11:8. Time su se vaterpolisti Pro Recca, po broju naslova prvaka, izjednačili sa zagrebačkom Mladosti i beogradskim Partizanom koji u svojim vitrinama također imaju po sedam trofeja najbolje vaterpolske momčadi Europe.

Nikakvog iznenađenja u finalu nije ni moglo biti jer su, poučeni iskustvom iz 2009, kada su ih u finalu u Rijeci pobijedili igrači kotorskog Primorca i prošlogodišnjeg finala kada sa im u Rimu pehar oduzeli vaterpolisti Partizana, Talijani ove godine okupili najjaču vatrerpolsku momčad na svijetu sastavljenu od ponajboljih reprezentativaca Mađarske, Španjolske, Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Italije, koja danas u svijetu i nana dostojnog protivnika.

Igrači trenera Zorana Roje hrabro su im se pokušali suprostaviti, ali Pro Recco je na svakoj poziciji imao kvalitetnija igračka rješenja i odmorenije igrače koji su se u subotu 'poigravali' s Vasasem, za razliku od Primorja koje je tek u drugom dijelu svladalo Mladost.

Unatoč porazu ovo je izuzetan uspjeh Primorja EB, koje je još samo 2004. na Final Fouru u Budimpešti osvojilo treće mjesto, pa je drugo mjesto u Europi i najveći klupski uspjeh, jer se protiv 'reprezentacije svijeta' u Pro Reccu, objektivno i nije moglo više. Pro Recco je i u finalu Jadranske lige u Rijeci savladao Primorje, a igrati u dva finala protiv najjače momčadi svakako je uspjeh za vaterpoliste sa Kantride.

PRIMORJE - PRO RECOO 8:11

PRIMORJE EB: Car, Buljubašić 1, Paškvalin, Krapić, Denes Varga 2, Franković, Muslim, Jelača, Daniel Varga 1 (1), Barač, Šetka 2, Garcia 2 (1), Radić.

PRO RECCO: Tempesti, Burić, Madaras 2, Sukno, Kasas 1, Felugo 1, Filipović 1, Perrone, Pjetlović, Zloković 2, Ivović 3, Molina, Prleinović 1.

PETERCI: Primorje 2 (2), Pro Recco 0.
REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Primorje 3 (1) , Pro Recco 10 (7).

U utakmici za treće mjesto Mladost je sa 11:7 pobijedila mađarski Vasas.