SERIE A

Napoli u dramatičnoj završnici slomio Juventus i olakšao posao Interu

03.03.2024 u 23:18

Bionic
Reading

U derbiju 27. kola talijanskog nogometnog prvenstva aktualni prvak Napoli je pobijedio Juventus sa 2:1.

Kviča Kvaratskhelia (42) i Giacomo Raspadori (88) zabili su za Napoli, dok je gol za torinsku Staru damu postigao Federico Chiesa (81).

Gosti su prvi zaprijetili, u 10. minuti je Dušan Vlahović primio centaršut unutar kaznenog prostora, ali je pucao pokraj desne stative. U 25. minuti zaprijetio je i Napoli, ali je Giovanni Di Lorenzo loše pucao na jednu odbijenu loptu. Novu priliku Vlahović je imao u 34. minuti, no pogodio je okvir gola.

Domaćin je poveo u 42. minuti sjajnim golom Kviče Kvaratskhelije. Nakon ubačaja s desne strane, Gleison Bremer je izbio loptu do Gruzijca koji je iz voleja pogodio u mrežu pored nemoćnog Wojciecha Szczesnyja. Juve je praktički u idućem napadu mogao do izjednačenja. Rugani je 'ukrao' loptu Traoreu gurnuvši je do Vlahoviću koji bio sam ispred golmana, ali je pucao pored gola.

Juve je bio korak do izjednačenja i u 53. minuti, no Andrea Cambiaso je pucao malo iznad prečke. Gosti su ipak izjednačili u 81. minuti golom Chiese. No, četiri minute kasnije Napoli je dobio jedanaesterac. Pucao je Victor Osimhen, Szczesny je obranio, ali je Raspadori zabio odbijenu loptu. U samoj završnici Chiesa je mogao izjednačiti, ali je loše pucao.

U ranije odigranom susretu Bologna je na gostovanju u Bergamu pobijedila Atalantu sa 2:1 učvrstivši se na četvrtom mjestu, posljednjem koje osigurava Ligu prvaka.

Atlanta je povela u 28. minuti golom Ademole Lookmana iz kaznenog udarca, no gosti su u nastavku okrenuli rezultat golovima Joshue Zirkzee u 57. minuti, te Lewisa Fergusona tri minute kasnije.

Za Atalantu je Mario Pašalić igrao do 62. minute, dok Nikola Moro nije nastupio za goste. 

Nogometaši Cagliarija osvojili su važne bodove u borbi za prvoligaški spas nakon što su na gostovanju porazili Empoli sa 1:0.

Pobjedu gostima donio je Jakub Jankto u 69. minuti.

Cagliari je i dalje na 18. mjestu koje vodi u niži rang natjecanja, ali sada ima 23 boda kao i Verona koja se nalazi u sigurnoj zoni.

U još jednom susretu iz donjeg doma ljestvice Serie A Frosinone i Lecce su odigrali 1:1.

Domaćin je poveo u sudačkoj nadoknadi prvog dijela golom Walida Cheddire, a Lecce je izjednačio nakon autogola vratara Michelea Cerofolinija u 61. minuti. Pucao je Nikola Krstović, no pogodio je vratnicu od koje se lopta odbila u Cerofolinija pa u gol.

Vratar Frosinonea je nekoliko trenutaka ranije obranio jedanaesterac Hamzi Rafiji, no udarac je ponovljen zbog ranijeg utrčavanja igrača. Marin Pongračić je odigrao cijeli susret za Lecce.

U prvom nedjeljnom susretu Verona je na svom travnjaku svladala Sassuolo sa 1:0, a gol je zabio Karol Swiderski u 79. minuti, a Martin Erlić je odigrao cijelu utakmicu za goste.

U ponedjeljak kolo zatvaraju Inter i Genoa.