podignute optužnice

Napokon je završena opsežna istraga zbog smrti Diega Armanda Maradone, a njegovim liječnicima prijeti dugogodišnji zatvor!

15.04.2022 u 09:09

Bionic
Reading

Od iznenadne smrti legendarnog nogometaša Diega Armanda Maradone, koji je preminuo u studenom 2020. godine, provedena je opsežna istraga koja je napokon privedena kraju

Punih 15 mjeseci trajala je opsežna istraga o urocima smrti Diega Armanda Maradone, a završila je tako da je argentinsko tužiteljstvo podiglo optužnice te nekima prijeti i dugogodišnji zatvor. Mediji su bili prepjuni napisao o tome i špekulacija, ali sada je puno toga jasnije.

Poznato je kako je Maradona umro zbog zastoja srca i plućnog edema, ali sve je otišlo toliko daleko da će pred suca morati izaći neurokirurg Leopoldo Luquem, zatim psihijatrica Agustina Cosachov te još šest liječnika koji su brinuli o Maradoni.

Opširna optužnica ih tereti za ubojstvo iz nehaja s mogućim predumišljajem, a to znači da neke od njih čeka zatvorska kazna od pet do čak 25 godina.

Ukratko, tereti ih se da su nemarno i nepromišljeno postupali s Maradonom nakon što je imao operativni zahvat na mozgu kojim mu je odstranjen krvni ugrušak.

No, sve se zakompliciralo za vrijeme oporavka zbog čega je preminuo, a suđenje koje uskoro počinje dati će i neke nove odgovore. Zbog Maradonine smrti cijela Argentina bila je obavijena tugom jer ipak ih je napustio njihov najboljih igrač svih vremena. I to, čini se, zbog nemara liječnika...