KOME VJEROVATI?

Maradonina kći 'kvari' milijunski posao: Nemaju dres u kojem je moj tata rukom zabio Englezima, znam tko ga ima, ali...

10.04.2022 u 07:49

Bionic
Reading

Dalma, kći Diega Armanda Maradone, tvrdi da argentinski dres njenog oca, za koji se na aukciji očekuje više od pet milijuna dolara, nije onaj koji je nosio kada je zabio gol 'Božjom rukom' Englezima na SP-u 1986.

Više od 35 godina vlasnik plavog dresa s brojem 10 je bivši veznjak engleske reprezentacije Steve Hodge koji je na kraju te utakmice razmijenio svoj dres s Maradonom. Pobjeda Argentine u četvrtfinalu 2:1 jedna je od najkontroverznijih u povijesti Svjetskih prvenstava baš zbog gola kojeg je zabio 'mali zeleni' i to rukom.

Iako je mislio da dres nikada neće prodavati, predomislio se, a aukcijska kuća Sotheby's, koji će ga izložiti u svojim prostorijama u Londonu tijekom internetske prodaje (20. travnja do 4. svibnja), postavila je početnu cijenu na četiri milijuna funti što je više od 5,2 milijuna dolara.

No, Maradonina najstarija kći Dalma (35) rekla je da je taj dres nosio samo u prvom poluvremenu, a ne kada je njezin otac u 51. minuti rukom 'prevario' vratara Petera Shiltona te četiri minute kasnije zabio i 'gol stoljeća', kada je od centra nanizao engleske igrače i vratara za svoj drugi pogodak.

'Taj bivši igrač Engleske misli da ima majicu mog oca iz drugog poluvremena, ali to je zabuna. Ima dres iz prvog dijela. Željela sam to objasniti ljudima kako bi onaj tko ga želi kupiti znao istinu.'

Tko onda ima 'pravi' dres…

'Znam tko ima, ali neću reći. Sve što mogu reći je da ona koja je na aukciji nije ona s kojom je moj tata postigao gol.'

Međutim, Sotheby's, koji prodaje dres, tvrdi da je angažirao stručnjake kako bi dokazali da je bila ispravna.

'Doista je Maradona nosio drugi dres u prvom poluvremenu, ali postoje jasne razlike između njega i onog koji je nosio kada je zabijao golove. Prije nego što smo ovaj dres stavili na prodaju, izvršili smo opsežnu analizu i znanstveno istraživanje na predmetu kako bismo bili sigurni da je to dres koji je Maradona nosio u drugom poluvremenu', poručio je glasnogovornik.

Maradona je preminuo 2020. godine u dobi od 60 godina.