euro za povijest

Napokon je poznato gdje se još mogu gledati sjajne hrvatske rukometašice u borbi za medalju; ova se vijest iz HRT-a čekala!

16.12.2020 u 11:22

Bionic
Reading

Nakon što su hrvatske su rukometašice, pobjedom nad Njemačkom 23:20, izborile plasman u polufinale Europskog prvenstva - što je najveći uspjeh ženskog rukometa – iz državne televizije HRT-a dolazi vijest kako su otkupili televizijska prava za završnicu natjecanja

Sjajan uspjeh borbenih djevojaka, izabranica Nenada Šoštarića, pobjedom nad Njemačkom idu u borbu za jednu od medalja, a ujedno su izborile i izravan plasman na Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj koje je na rasporedu sljedeće godine.

Borbene djevojke, koje su svojim igrama postale najveće iznenađenje Europskog prvenstva, tako će moći putem TV ekrana pratiti svi ljubitelji rukometa u Hrvatskoj. Nakon niza upita i pritisaka čelnici HRT-a ipak su uspjeli otkupiti prava od tvrtke s kojom su bili u pregovorima.

Podsjetimo, hrvatska ženska rukometna reprezentacija igrat će u petak od 18 sati u Herningu polufinale Europskog prvenstva protiv Francuske.

Naime, Hrvatska radiotelevizija otkupila je televizijska prava na završnicu Europskog prvenstva rukometašica, što je i službeno potvrđeno s HRT-a.

Također se doznaje kako će gledatelji osim polufinalnih utakmica, te onih u kojima se djevojke bore za medalje, moći pratiti i posebnu studijsku emisiju te naravno analizu utakmice uz stručne goste.

Iz HRT-a dodaju kako su otkupili prava na tri utakmice, oba polufinala u petak 18. prosinca i u nedjelju 20. prosinca ogled u kojem Hrvatska igra (za 3. mjesto ili finale).

RASPORED

  • Utakmica za 5. mjesto - 18. prosinca (Herning, 15:30 sati) Nizozemska - Rusija
  • Polufinale - 18. prosinca (Herning): HRVATSKA - Francuska (18:00 sati)
  • Norveška - Danska (20:30 sati)
  • Za 3. mjesto - 20. prosinca (Herning, 15.30 sati) Finale - 20. prosinca (Herning, 18.00 sati)
  • +12
Hrvatska - Njemačka, EP u rukometu 2020. Izvor: Profimedia / Autor: CLAUS FISKER / AFP / Profimedia