PONOSNA NA SVE

Kapetanica hrvatskih rukometašica najavila nove senzacionalne stvari na Euru: Ovu energiju koju prenosimo svi mogu prepoznati, tako da...

16.12.2020 u 08:22

Bionic
Reading

Hrvatske rukometašice izborile su plasman u polufinale Europskog prvenstva u Danskoj nakon što su u susretu posljednjeg kola drugog kruga pobijedile Njemačku s 23:20, a ponosna na svoje suigračice bila je kapetanica Katarina Ježić

Osim što su po prvi put u povijesti ušle u borbu za odličja, hrvatske rukometašice su ulaskom u polufinale izborile direktan plasman na Svjetsko prvenstvo 2021. kojem će domaćin biti Španjolska.

'Izuzetno sam ponosna na svoju ekipu i cijeli stožer ovdje u Danskoj. Mislim da smo napravili ogroman, ogroman, ogroman rezultat i upisale se u povijest hrvatskog ženskog rukometa', izjavila je Katarina Ježić koja je zabila dva pogotka iz isto toliko pokušaja.

'Pobijedili smo puno utakmica protiv jakih ekipa i time dokazali da vrijedimo. Ovu energiju koju prenosimo svi mogu prepoznati, tako da idemo do kraja svi zajedno', dodala je naša kružna napadačica.

  • +12
Hrvatska - Njemačka, EP u rukometu 2020. Izvor: Profimedia / Autor: CLAUS FISKER / AFP / Profimedia

Hrvatsku su do fantastične pobjede predvodile Ana Debelić sa šest i Ćamila Mičijević sa četiri gola, dok je vratarka Tea Pijević imala čak 16 obrana.

Na zadnjem EURU Hrvatska je zauzela posljednje mjesto, a sada će se u petak boriti za finale sa pobjednikom druge skupine, europskim prvakinjama Francuskinjama (petak, 18 sati).