Odluka MOO-a

Napokon je poznat termin Olimpijskih igara u Tokiju koje su nedavno odgođene zbog pandemije koronavirusa

30.03.2020 u 15:12

Bionic
Reading

Čelnici Međunarodnog olimpijskog odbora donijeli su odluku kako će Olimpijske igre u Tokiju bizt otvorene 23. srpnja, a zatvorene 8. kolovoza 2021.

Podsjetimo, japanski premijer Shinzo Abe prošlog je tjedna službeno objavio vijest kako se OI odgađaju za 2021. godinu zbog pandemije koronavirusa, ali točan termin nije objavljen.

Postojala je i opcija koju su neki zagovarali da se OI održe u proljeće, ali to je na koncu otpalo. Podsjetimo, Japan je dosad uložio u pripremu Olimpijskih igara 12 milijardi američkih dolara.

Inače, ovogodišnji gubitak planiranih prihoda od OI ne bi se trebao odraziti na japansku ekonomiju, jer će i rashodi biti manji. Japanski ministar gospodarstva Yasutoshi Nishimura u nedjelju je izjavio da Vlada planira stimulativni paket ekonomskih mjera, koje je premijer Abe nazvao najvećim u povijesti.

Dodajmo kako je Tokio postao prvi grad u 124-godišnjoj povijesti modernih olimpijskih igara, u kojem natjecanja nisu održana prema predviđenom datumu, isključujući godine u vrijeme Prvog i Drugog svjetskog rata, kad su OI morale biti otkazane.