u najjačem sastavu

Napokon dobre vijesti: Mandžo odradio trening i trebao bi biti spreman za utakmicu

08.10.2017 u 22:48

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je u nedjelju navečer trening na Olimpijskom stadionu u Kijevu. Prvi put je Zlatko Dalić kao izbornik poveo igrače na travnjak, a razlog za optimizam uoči utakmice s Ukrajinom (ponedjeljak, 20.45 sati) leži u činjenici da će Mario Mandžukić ipak moći igrati

Naše je nogometaše u Kijevu dočekala kiša, a sam trening nije bio naporan. Marijan Mrmić, kao jedini preostali član iz stožera Ante Čačića, radio je s golmanima, dok se ostatak momčadi lagano rastrčavao te kasnije radio s loptom.

Za bilo kakve drastične promjene novi izbornik Zlatko Dalić jednostavno nema vremena, ovo mu je bio prvi i jedni trening s reprezentacijom uoči odlučujuće utakmice s Ukrajincima. Za eventualno osvajanje drugog mjesta i plasmana u dodatne kvalifikacije za plasman na SP 2018. u Rusiji Hrvatskoj igra samo pobjeda.

Atmosfera na treningu je bila pozitivna, Dalić je iskoristio svaki trenutak da popriča sa svojim igračima....

  • +13
Trening hrvatske reprezentacije u Kijevu Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Pokušat će Dalić makar psihološki podići igrače koji su očito izgubili samopouzdanje, a dobre vijesti su kako je Mario Mandžukić odradio trening i trebao bi biti spreman za odlučujuću bitku u ovim kvalifikacijama. Momčadi se priključio i Dejan Lovren, i on je spreman za sraz s Ukrajincima.

Dalić je na konferenciji za medije najavio stanovite promjene u momčadi, prije svega taktičke. Neki će reprezentativci dobiti nove uloge i pozicije unutar momčadi, ali detalje svog plana novi izbornik, razumljivo, nije otkrivao.