osvojeno peto mjesto

Hrvatska uz slabu podršku s tribina tijesno savladala Češku

26.01.2018 u 17:02

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija osvojila je peto mjesto na Europskom prvenstvu pobjedom ovog petka protiv Češke rezultatom 28:27, uz tek nekoliko tisuća navijača na tribinama zagrebačke Arene...

Nakon što su naši rukometaši imali odličnu potporu u ključnim utakmicama protiv Norveške i Francuske, neulazak u polufinale ipak je učinio svoje pa su tek najvjerniji navijači podržavali Červarovu družinu ovog petka u utakmici za peto mjesto. Okupilo ih se tek nekoliko tisuća na tribinama.

  • +20
EP u rukometu: Hrvatska - Češka Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska je protiv Čeha bila veliki favorit i to je i opravdala na terenu. Već od samog početka domaći rukometaši su preuzeli kontrolu i na krilima golova Štrleka i Horvata prednost je do poluvremena narasla do velikih 16:10.

U drugom dijelu raspoloženom Horvatu priključio se Mandalinić, a Čehi su se golovima Zdrahale pokušali vratiti u susret, no razlika se nije brzo smanjivala, jer je Ivan Stevanović nizao obrane.

Ipak, u završnici se Češka potpuno približila i s golom zaostatka (26:27) ušla u završne tri minute. No, Horvat iz sedmerca zaustavio je potencijalni preokret, a iako je Kotrc zatim zabio na drugoj strani, a Stepančić izgubio loptu, do izjednačenja ipak nije došlo, a Hrvatska je pobijedila rezultatom 28:27.

Zlatko Horvat bio je najbolji strijelac Hrvatske s 10 postignutih golova, dok je sjajni Ondrej Zdrahala zabio 13 za Češku i tako potvrdio svoju poziciju najboljeg strijelca Europskog prvenstva.

Na turniru preostaje još riješiti pitanje dodjela medalja, a tko će biti finalist saznat će se nakon dvoboja Francuska i Španjolske te Danske i Švedske...

EP u rukometu, borba za peto mjesto:

Hrvatska – Češka 28:27 (16:10)