čeka se odgovor

Nakon svih nemilih događaja Dinamo se našao pred ultimatumom: Imate dva dana...

09.08.2023 u 12:48

Bionic
Reading

Dinamo je uzdrman nemilim događajima nakon ubojstva navijača AEK-a zbog čega je odgođena prva utakmica 3. pretkola Lige prvaka. 'Modri' su se u utorak vratili u Zagreb gdje ih je odmah dočekao šokantan ultimatum

Ljetni se prijelazni rok bliži kraju i Dinamo je u ovom trenutku pod strašnim pritiskom. 'Modri' su objavili kako odlazaka najvažnijih igrača neće biti prije 15. kolovoza kad se trebalo znati idu li u borbu za Ligu prvaka ili će igrati Europsku ligu.

No, ubojstvo navijača uoči prve utakmice 3. pretkola Lige prvaka protiv AEK-a poremetilo je baš sve planove momčadi s Maksimira. Prva je utakmica, koja se trebala igrati jučer, odgođena, a određeni su novi datumi. Tako će se 'prva' utakmica ovih protivnika igrati u utorak, 15. kolovoza na Maksimiru od 20 sati (MAXSport, MAXtv), a uzvrat u Ateni je na rasporedu u subotu, 19. kolovoza od 20. 45 sati (MAXSport, MAXtv).

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

I tu je nastao 'kratki spoj' jer su u Dinamu računali da će do 15. kolovoza znati na čemu su pa bi prema tome mogli završiti transfere svojih najvećih zvijezda, prije svih Luke Ivanušeca u Feyenoord, Brune Petkovića u Trabzonspor te Dominika Livakovića i Josipa Šutala.

No, sad je jasno da bi Dinamo bez nekih od njih, ako ih misli prodati, mogao ostati već do kraja ovog tjedna!

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Prije svih se tu radi o Josipu Šutalu (23). Za svog su stopera 'modri' dobili, čini se, posljednju ponudu Ajaxa. Kako tvrdi Fabrizio Romano, Ajax je za Šutala ponudio 20 milijuna eura fiksno plus bonusi i postotak od sljedećeg transfera. I nada se kako će posao biti zaključen vrlo brzo.

Problem? Pa to što je Ajax Dinamu dao ultimatum - 'modri' imaju samo dva dana za odgovor. 'Kopljanici' ne misle čekati, ako Dinamo odbije, potražit će stopera negdje drugdje. Pritisak je strašan, a najgore tek dolazi i Dinamu su potrebni baš svi u utakmicama koje ih čekaju.