STANIŠIĆ OSTAO NA KLUPI

Nakon što su popodne odigrali 1:1, Stuttgart i Bayer doznali da će za koji dan igrati opet

10.12.2023 u 20:41

Bionic
Reading

U nedjelju su izvučeni parovi četvrtfinala njemačkog nogometnog Kupa, a ždrijeb je spojio Bundesligaše Bayer Leverkusen i Stuttgart, koji su samo dva sata prije odigrali prvenstvenu utakmicu.

Trećeligaš Saarbrücken, koji je na putu do četvrtfinala izbacio Bayern i Eintracht, ugostit će Borussiju Mönchengladbach.

U preostala dva para za plasman u polufinale će se boriti drugoligaši: Hertha će ugostiti Kaiserslautern, a St. Pauli će biti domaćin Fortuni Düsseldorf.

Po prvi put će svaka od četvrtfinalnih utakmica biti odigrane u različitim danima. Prva dva dvoboja će biti odigrana 30. i 31. siječnja, a preostala dva će biti na rasporedu 6. i 7. veljače sljedeće godine.

Finale će biti odigrano na Olimpijskom stadionu u Berlinu 25. svibnja 2024., samo tri tjedna prije nego što će na njemu zaigrati reprezentacije Hrvatske i Španjolske u prvom dvoboju skupine B na Europskom nogometnom prvenstvu.

Ineč, u tom prvenstvenom ogledu odigranom ranije, igrači Stuttgarta nisu uspjeli pobijediti vodeći Bayer Leverkusen pred svojim navijačima u utakmici 15. kola koja je završila podjelom bodova 1:1.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Domaća momčad je povela u 40. minuti golom Chrisa Fuhricha, a konačnih 1:1 postavio je Florian Wirtz u 47. minuti.

Josip Stanišić je odgledao utakmicu s klupe za pričuvne igrače Bayera koji je drugo kolo zaredom osvojio bod i sada ima 36 bodova, četiri više od drugoplasiranog Bayerna koji je u subotu uvjerljivo poražen (5:1) na gostovanju kod Eintrachta. Stuttgart je ostao na trećem mjestu s bodom manje od Bayerna.

U posljednjoj utakmici kola, Köln i Mainz odigrali su 0:0.

Standings provided by Sofascore